Bűnmegelőzési táborban a biharnagybajomi diákok

Bűnmegelőzési táborban a biharnagybajomi diákok
© Fotó: police.hu
Biharnagybajom – A hajdú-bihari rendőrök tartottak bűnmegelőzési előadást biharnagybajomi diákoknak a Fonyódligeten megtartott Erzsébet-táborban.

Bűnmegelőzési táborban vettek részt a biharnagybajomi Szűcs Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói 2016. július 3-tól július 8-ig Fonyódligeten.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott program célja, hogy a hátrányosabb helyzetben lévő diákok számára úgy biztosítanak üdülési lehetőséget, hogy közben bűnmegelőzéssel kapcsolatos ismereteket is szerezzenek. A megelőzési programok biztosítása céljából utazott a csoporttal Borúzs Imre, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési tanácsadója, aki napi két-két órában interaktív prevenciós előadásokat szervezett a tanulók részére.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a nyári szünetben is kiemelt figyelmet fordítanak a fiatalkori bűnelkövetővé és áldozattá válás megelőzésére, ezért felkeresik a gyerekek részére indított különböző táborokat és folytatják a prevenciós tevékenységet. Az előadások célja, hogy a tanulók a nyári szünidőben is hozzájussanak a biztonságukat fokozó információkhoz és jó tanácsokhoz, megismerjék hogy a szünidő milyen veszélyeket rejthet magában a bűnelkövetés, az áldozattá válás, illetve a közlekedésbiztonság szempontjából.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a nyári szünidőben is várja a bűnmegelőzési programok iránt érdeklődő intézmények, szervezetek jelentkezését a 0652/516-440-es telefonszámon vagy a juhaszz@hajdu.police.hu e-mail címen.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –