Bűnmegelőzési szakmai nap Debrecenben

Debrecen – A Debreceni Törvényszék Gyermekbarát Igazságszolgáltatás Munkacsoportjának szervezésében bűnmegelőzési szakmai napot tartott november 8-án a Debreceni Járásbíróságon büntető ügyszakos bírák, titkárok, fogalmazók és a társhatóságok képviselői részére – adta hírül a Debreceni Törvényszék.

A közleményből kiderül: a rendezvényen Dr. Csiky-Mészáros Mária igazságügyi szakértő – esettanulmányok alapján – bemutatta az áldozattá válás lélektani hátterét, folyamatát és következményeit. A szakértő külön kitért a veszélyeztető, kockázati tényezőkre, valamint arra, hogy mennyire fontos a család, hisz a szülő-gyerek kapcsolat minden későbbi emberi kontaktus mintája.

Ezután Dr. Sárik Eszter, az Országos Kriminológiai Intézet Bűnözéskutatási és Elemzési Tudományos Osztály tudományos munkatársa a fiatalkorúak bűnelkövetésének lélektani és szociológiai hátteréről tartott előadást Abraham Maslow amerikai pszichológus értékrend elméletének tükrében. A szakmai nap Dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő előadásával folytatódott „Bűnös vagy áldozat” címmel. A rendezvény zárásaként a résztvevőknek lehetőségük volt konzultálni az előadókkal a felmerülő kérdésekről és megoldási lehetőségekről is.

Forrás: Debreceni Törvényszék