Bűnmegelőzési fakultáció az egyetemen

Bűnmegelőzési fakultáció az egyetemen
© Fotó: police.hu
Debrecen – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője tartott előadást a Debreceni Egyetemen.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Debreceni Egyetemmel kötött együttműködés alapján rendszeresen tartanak előadásokat olyan tantárgyak keretében, amelyek tananyaga illeszkedik a rendőrség különböző szakterületeihez.

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán a hallgatók már 10 éve választhatják fakultációs programként a Közlekedésbiztonság és drog-prevenció tantárgyat, amelynek előadásain a jelenlegi tanévben, mintegy 80 hallgató vesz részt. Dr. Juhász Zoltán r. alezredes 2017. április 13-án vetítéssel egybekötött előadást tartott a többségében jogász, pszichológia, pedagógia és szociológia szakos hallgatóknak.

Az interaktív előadáson az egyetemisták tájékoztatást kaptak a fiatalkori bűnözésről és a kábítószer-fogyasztással összefüggő bűncselekmények jellemzőiről, veszélyeiről, büntetőjogi következményeiről, valamint a megelőzés lehetőségeiről.

A fakultáción a hallgatók olyan ismeretekhez juthattak lakókörnyezetük bűnügyi és közlekedésbiztonsági helyzetével kapcsolatban, amely segítheti őket szakdolgozati témájuk kiválasztásában, illetve a későbbi munkájuk során.

– police.hu –