Helyi közélet

2013.06.26. 17:11

Az egészségipar szerepe a gazdaságfejlesztésben

A protonterápiás központ az egyik legnagyobb egészségügyi fejlesztés lehet.

A protonterápiás központ az egyik legnagyobb egészségügyi fejlesztés lehet.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, mint a Pharmapolis Debrecen Innovatív Gyógyszeripar Klaszter egyik alapítója immáron második alkalommal rendezi meg június 26 és 27. között az AMI4 Europe Nemzetközi Konferenciát.

Papp László, Debrecen város alpolgármestere röviden ismertette azt a készülő gazdaságfejlesztési programot, amelyet a város a kamarával és az egyetemmel szoros együttműködésben a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési időszakban kíván megvalósítani. Ez a program négy nagy területre koncentrál: az egészségiparra, a gazdaságfejlesztés ösztönzésére, az innovációra és a mezőgazdaság-élelmiszeripar fejlesztésére.

Kiemelte annak a protonterápiás központnak a létrehozását, amely ezen időszak egyik legnagyobb egészségügyi fejlesztése lehet. A több mint 30 milliárd forint tervezett költségvetéssel megvalósuló beruházás fő funkciója az onkológiai kezelések végzése, amely része lesz a térítéses betegellátásnak is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában