Bűnmegelőzés a nyári táborban

Bűnmegelőzés a nyári táborban
Bűnmegelőzés a nyári táborban - © Fotó: police.hu
Nyíracsád – Bűnmegelőzési rendezvényt tartottak a Nyíracsádi Művelődési Házban 2014. június 30-án.

A Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság és a Nyíracsádi Önkormányzat együttműködési megállapodásának keretén belül, a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője Dr. Juhász Zoltán r. alezredes 11-13 éves diákok nyári táborában tartott interaktív előadást.

A filmvetítéssel egybekötött előadás elsősorban az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire, különösen a nyári szünidő és a meggondolatlan internet használat során előforduló veszélyekre hívta fel a figyelmet.

Az alezredes kiemelte előadásában, hogy a 12-16 éves korosztály tagjai – életkori sajátosságaiknál fogva – kevésbé képesek különbséget tenni az egyszerű diákkori „csínytevés” és a bűncselekmény között, ezért könnyelműen és meggondolatlanul keveredhetnek olyan jogsértő helyzetekbe, amelyek aztán az egész életükre kihatással lehetnek. Ennek igazolására a diákok egy rövid tesztet is kitöltöttek, amely során valóban bebizonyosodott, hogy a gyerekek nem is gondolják, hogy milyen egyszerűen válhatnak bűncselekmények elkövetőjévé, vagy áldozatává.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –