Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.17. 11:33

A Botláb együttes is ropta a táncot Nyírkércsen

<p>Nyírkércs - Mókában, kacagásban, jókedvben nem volt hiány a nyírkércsi iskolában.</p>

A Nyárády Mihály Általános Iskola Nyírkércsi Tagintézménye is rendezett farsangi mulatságot a közelmúltban. A tanulók nagy izgalommal készülődtek a mulatságra. Mikor a vendégek is megérkeztek és a zsűri is elfoglalta a helyét, kezdetét vette a vigasság. Először felelevenítettük a farsanghoz kapcsolódó hagyományokat, a jeles napokat (húshagyó kedd, hamvazószerda).

Két farsangi kikiáltó vidám versei, illetve a karnevál herceg és hercegnő angolkeringője megteremtette a jó hangulatot, így kezdődhetett a diákok felvonulása. Először az alsó tagozatosoké volt a porond. Ötletes, színes egyéni jelmezeikben láthattunk közöttük hastáncost, hópárducot, papírsárkányt, faliórát, spanyol táncosnőt, de még „Medveczky Ilona” is színpadra lépett.

A felsősök vidám, zenés csoportos produkciókat adtak elő. Fantáziában nem volt hiány! Bemutatkozott a Hófehérke és a hupikék törpikék csapata, ezt követte a Hullócsillag produkció és a Bazi Nagy Roma Buli. Végül a 8. osztályosok Botláb néptánc együttesét láthattuk. A fellépőket a nézők vastapssal jutalmazták. Mindezek után a zsűri visszavonult, hogy értékelje a produkciókat. Mókában, kacagásban és jókedvben nem volt hiány, hiszen az ünnepségen tanárainkat és községünk polgármester asszonyát is sikerült táncba vinni.

Az eredményhirdetést tombolasorsolás követte értékes ajándékokkal – tájékoztatta szerkesztőségünket Bíró Borbála hetedik osztályos tanuló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!