Bűnözők új TOP 100-as listája

A rendőrség október huszadikán
frissítette a TOP 100-as listáját,
ebből szemezgettük a hajdúsági
érdekeltségű
körözötteket.

A leginkább nyakon csípni vágyott 100 bűnöző nagy részét több hatóság több okból is keresi.

A százas lista első három helyén olyan bűnözők állnak, akiknek személyéhez emberélet kioltása (vagy annak a szándéka) fűződik. Ha a körözések számát tekintjük, nem számíthat dobogósnak a lista élén álló Laczkó Béla, akit rablás, garázdaság és gondatlanságból elkövetett emberölés miatt keresnek a rendőrök, de a második helyen szereplő Hamvas Gábor sem, hiszen ellene “mindössze” három elfogatóparancsot adtak ki – igaz, a körözésben szerepel: “szökésétől, támadásától tartani kell”, tehát még a hatóságok szerint is illik óvatosan báni vele.

A “bronzérmes” Suljovic Ismet lett. A bosnyák férfi ellen “csak” három körözést hoztak nyilvánosságra, de ő is az erőszakos bűnözők közé tartozik, ugyanis rablás és emberölés kísérlete miatt keresik a rendőrök.

A százas listán jó pár olyan személy található, akiket többek között valamelyik hajdúsági hatóság kerestet. Köztük a listavezető az abszolút mezőnyben 8. helyen álló

 

Kovács Sándor. A kilenc hatályos körözésben szereplő férfi bűnlajstroma impozáns, garázdaság miatt a VII. kerületi, rablás miatt a debreceni, sikkasztás, magánokirat-hamisítás és lopás miatt a siófoki rendőrök kerestetik, de a Hajdú-Bihar megyei Bíróság bv-csoportja is évek óta vadászik rá.

Kovács Sándor

Őt az abszolút lista 15. helyezettje, Makai László követi, az ellene érvényben lévő hat körözés egyikét a hajdú-bihari nyomozók adták ki rablás miatt, de a szolnoki, a Hajdú-Bihar megyei Bíróság és ez utóbbi szerv bv-csoportja is európai elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.

Makai László

A 17. helyen álló Jankuly Jánost a hajdú-bihari zsaruk rablás miatt kerestetik, de ez csak egyike az ellene hatályban lévő négy körözésnek, a többi elfogatóparancsot valamelyik hajdúsági bíróság adta ki ellene. A lista 33. helyezettje Molnár Tamás, igazán népszerű férfi: tizennégy elfogatóparancsával az egyik legkeresettebb bűnöző. Jobbára csalás és sikkasztás miatt akarnak vele szót váltani a nyíregyházi, hajdúhadházi, debreceni és budapesti rendőrök, de európai elfogatóparancsot adott ki ellene egy sor bíróság is.

Jankuly János

 A 36. helyezett Konyecski László ellen egy tucatnyi körözés van érvényben, őt is főleg csalás miatt keresi a rendőrség szerte az országban. Népszerűségére jó példa, hogy Pécsett legalább annyira tárt karokkal várják, mint Veszprémben, Dunaújvárosban, Orosházán, Gárdonyban, Egerben vagy Hajdúnánáson, de a tiszaújvárosi és a mohácsi zsaruk is szeretnének elbeszélgetni vele.

Konyecski László

A 37. helyezett Börcsök Árpádot a BRFK számos kapitánysága keresteti csalás, sikkasztás, magánokirat-hamis miatt, de a Debreceni Városi Bíróság is adott ki ellene elfogatóparancsot.

Börcsök Árpád

A 43. „rajtszámú versenyző” Kecskeméti Róbert, őt kábítószerrel visszaélés miatt kerestetik a hajdúsági zsaruk, de a Debreceni Városi Bíróság is kiadott ellene egy európai elfogatóparancsot.

Kecskeméti Róbert

A jelenleg hat hatályos körözésben keresett Szilágyi Attila István a listán 46., lopások miatt szeretne vele elbeszélgetni a debreceni kapitányság néhány nyomozója.

 

Szilágyi Attila István

Nála lényegesen népszerűbb a TOP 100 55. helyezettje, Kuzics Miklós, aki ellen tizenegy körözés van érvényben: főleg csalás miatt keresik a püspökladányi rendőrök mellett a sátoraljaújhelyi, a soproni, a székesfehérvári és a salgótarjáni zsaruk, de a Miskolci Városi Bíróság és a Borsod megyei bíróság bv-csoportja is elfogatóparancsot adott ki ellene.

Kuzics Miklós

Az TOP 100 56. helyén szereplő Bányai Mihály is tizenegy körözés büszke birtokosa, őt főleg bíróságok és azok bv-csoportjai kerestetik. Általában csalások gyanúsítottjaként körözteti a rendőrség a 60. helyen szereplő Nagy Zsigmondot, aki ellen hét elfogatóparancs van érvényben. Rá a debreceni rendőrök mellett néhány bíróság és a VPOP munkatársai is kíváncsiak.

Bányai Mihály

Szintén főleg csalás miatt keresik a rendőrök a 63. helyen álló, hét körözéssel rendelkező Paliga Istvánt, aki ellen a budapesti és debreceni rendőrök mellett a szegedi, debreceni és ceglédi városi bíróságok is elfogatóparancsot bocsátottak ki.

Paliga István

Szintén csalás miatt köröztetik a TOP 100 72. helyén álló Makula Zsoltot, aki ellen a szolnoki rendőrök és a vámosok adtak ki elfogatóparancsot, de a szolnoki és a debreceni városi bíróságok is nemzetközi elfogatóparancsban kerestetik.

Makula Zsolt

A vámosok a négy körözéssel rendelkező Víg Tamást is látni szeretnék. A listán 73. helyen szerelő férfit a Debreceni Városi Bíróság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Bíróság bv-csoportja is rács mögött szeretné tudni.

 

Víg Tamás

A 77. helyezett Korondán Györgyöt csalás miatt keresik, a debreceni nyomozók elfogatóparancsa mellett a Debreceni Városi Bíróság nemzetközi elfogatóparancsa van érvényben ellene.

Korondán György

Végül lássuk a hét körözéssel rendelkező Bodó István bűnlajstromát. A 86. helyen körözött férfit sikkasztás, csalás, hitelsértés, magán- és közokirat-hamisítás megalapozott gyanújával keresik az V. kerületi és a debreceni rendőrök, de a debreceni bíróság és és a Hajdú-Bihar megyei Bíróság bv-csoportja is elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.

Bodó István
hirdetés