Bulvárhősnő és uniós főképviselő a bécsi operabálon

Az Európai Unió külügyi főképviselője, Catherine Ashton és a brit bulvárlapok kedvenc sztárja, Katie Price volt a két sztárvendége az idei bécsi operabálnak, amelyet Frédéric Chopin emlékének ajánlottak az est szervezői.

A lengyel zeneszerző születésének 200. évfordulójára való tisztelettel a bál a Perckeringővel és a Scherzo Nr. 1 című művével nyílt meg csütörtök este az osztrák fővárosban.

A bécsi báli szezon legrangosabb eseménye hagyományos találkozóhelye a politikusoknak és az üzletembereknek, de az utóbbi időben a osztrák és külföldi hírességek is tiszteletüket teszik a rendezvényen. Idén Katie Price mellett Bécsbe várták Lindsay Lohan hollywoodi színésznőt is, ám ő végül lemondta a látogatást. Az elmúlt években viszont feltűnt már a bálon a sztriptízkirálynő, Dita von Teese, a Baywatch sztárjai, Pamela Anderson és Carmen Electra, de nem hagyta ki az eseményt az amerikaiak kedvenc bulvárhősője, Paris Hilton sem.

Az operabálra – amelyen a nők a legpazarabb ékszereiket, a férfiak pedig a legfényesebb érdemrendjeiket is bemutathatják – nem olcsó eljutni: a legegyszerűbb állójegy 230 euróba (62 ezer forint) került, ám egy drágább páholyért már 17 ezer eurót (4,6 millió forint) is elkértek a szervezők.