Bukarestet is bevették a Jegesmedvék!

Második romániai túrájának újabb állomásán, Bukarestben lépett jégre a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata vasárnap este. Péntekhez hasonlóan ezúttal is nagyon jó teljesítményt nyújtottak, és legyőzték a Steaua Rangers, így továbbra is a bajnoki táblázat második helyén állnak.

A Jegesmedvék csapata a Steaua Rangers elleni mérkőzésre egy játékossal többet nevezhetett, hiszen az eltiltását letöltő Joshua Bonar ezúttal már Bob Dever vezetőedző rendelkezésére állt és mint az később kiderült, ez döntő tényező volt. Az első harmadban a Steaua volt a hatékonyabb, hiszen az egyetlen gólt ők szerezték a 6. percben Pysarenko révén, kihasználva egy emberelőnyös helyzetet (1-0). Ebben a harmadban Gyenes fantasztikus teljesítményt nyújtott, legalább négy szólót fogott meg!

Kétszer kettő = győzelem

A második harmad viszont már a Macik számára hozott több örömöt, hiszen előbb a 8. percben Bartzen egyenlített (1-1), majd Szilágyi vette be Catrioni kapuját a 19. percben (1-2). Ennek a gól az volt az érdekessége, hogy Szilágyi 15 másodperccel korábban tért vissza a büntetőpadról. A harmadik harmadban a Macik lekopírozták a második harmadot, ugyanis ezt is 2-0-ra nyerték meg. A 13. percben ugyanis Dubek mattolta a hazaiak kapusát, majd egy perccel később Bartzen ütötte be saját második, és csapata negyedik gólját (1-4).

Kitűnő teljesítményt nyújtott tehát ezen a hétvégén a Miskolci Jegesmedvék csapata, hiszen tartalékos összeállításban is két győzelmet ért el: pénteken Brassóban, vasárnap pedig Bukarestben diadalmaskodtak. A fiúk minden elismerést megérdemelnek, ráadásul megerősítették pozíciójukat a tabella második helyén.

Bonar kalandja Miskolctól Bukarestig

Egy érdekes történet ide kívánkozik: Joshua Bonar csütörtökön  azért nem szállt fel a Romániába induló buszra mert egészségügyi problémája volt. Dr. Lukács György rendbe hozta őt, és mivel nagyon akart játszani, Andrew Dertonnal vonatra szállt, és meg sem állt Brassóig. Mivel a nemzetközi expresszre csak Budapesten, Szolnokon vagy Békéscsabán tudtak volna felszállni, Egri István klubelnök vitte őket Szolnokra. Vasárnap reggel fél 8-ra értek Brassóba, itt tudtak csatlakozni a csapathoz, és mentek velük Bukarestbe. Ez a húzás valóban remekül sikerült, hiszen a vasárnapi meccsen Bonar három gólpasszal vette ki részét a győzelemből.


Jegyzőkönyv

Steaua Rangers – Miskolci Jegesmedvék JSE 1-4 (1-0, 0-2, 0-2)

Bukarest, Jégcsarnok V: Popescu, Butucel, Trandafir

MJJSE: Gyenes – Saluga, Láda B., Láda P., Sijka, Bonar, Waddell, Bartzen, Dubek, Korpos, Rafaj, Kiss, Dányi, Urbán, Gőz, Budai, Szilágyi, Duschek (k). Edző: Bob Dever.

Gól: Pysarenko ill. Bartzen (2), Szilágyi, Dubek

Kiállítás: 14 perc, illetve 14 perc (+ 10 perc fegyelmi Rafaj) 

Bob Dever: – Az első harmadban lassan, körülményesen, kicsit álmosan játszottunk, ekkor Gyenes óriási védéseket mutatott be. A második és harmadik harmadban viszont kitűnő teljesítményt nyújtottunk, a csapatjátékunk nagyot javult. Nagyon boldog vagyok, mert látszott, hogy a fiúk nagyon akarják a sikert, hajtottak, küzdöttek és végül mindkét hétvégi meccsünket megnyertük.