Budiba zuhant és 11 napig ott álldogált a "dzsungel-nő"

Megtalálták élve azt a 11 napja eltűnt kambodzsai nőt, akinek a története az egész országot magával ragadta, miután 18 éven át élt a dzsungelban.

A 29 éves nő apja azt mondta az AFP-nak hétfőn, hogy otthonától 100 méterre került elő a lánya, aki beleesett egy szabadtéri vécébe.

Képek a dzsungel nőről >>>

A május végén eltűnt nőről mindenki azt hitte, hogy visszamenekült az őserdőbe, mert nem tudott alkalmazkodni a környezetéhez. Rochom P’ngieng-re végül a szomszédjai találtak rá egy szabadtéri vécében, miután meghallották a jajveszékelését. A nő beleesett a tíz méter mély budiba, és 11 napig ott állt a melléig érő ürülékben. Apja egyelőre nem tudja, hogyan eshetett bele a szűk lyukba. A 29 éves nőt már kórházba vitték, de egyelőre nem mondott semmit.

Rochom P’ngieng 1989-ben tűnt el nyolc éves korában. Apja bivalycsordáját legeltette egy olyan környéken, amelyet érintetlen őserdő vesz körül. Senki nem tudta, mi történhetett vele, mígnem 2007 elején váratlanul előkerült meztelenül és piszkosan. Egy gazda kapta el, amikor élelmet próbált lopni tőle. A gazda elbeszélése szerint úgy viselkedett és olyan testtartásban volt, mint egy majom.

A nő története nagy visszhangot váltott ki Kambodzsában, ahol dzsungel-nőnek hívták, sőt sokan félig állat-lánynak nevezték. Sokáig nem fogadott el ételt az emberektől, betegségek is gyötörték, és beszélni sem volt hajlandó. Végül lassanként beilleszkedett a falusi közösségbe, ahol letelepedett, de arra állítólag máig nem emlékszik, hogy mi történt vele 1989-ben.

– Független HÍrügynökség –