Budapesti bárrá alakul a Lovarda

Lovarda
Lovarda
Debrecen – Már-már kultuszzenekarrá nőtte ki magát a kávéházi hangulatot idéző Budapest Bár zenekar, melynek tagjai november 4-én este a Lovardában koncerteznek.

A Kossuth-díjas Lovasi András, az örökké bájos Németh Juci, Kiss Tibi, a Quimby, Szűcs Krisztián, a Heaven Street Seven zenekar énekesei – csak néhány húzónév Farkas Róbert zenekarából, a Budapest Bárból.

Besh o Drom, a Romano Drom és a Kistehén

 

A Száztagú Cigányzenekar egykori fiatal prímása 2007-ben alakította meg a Zeneakadémián megismert társaival a csapatot, hogy a Besh o Drom, a Romano Drom és a Kistehén tánczenekarok után egy, a fiatalok számára kevéssé ismert műfajt tegyen újra vonzóvá. Két lemezük gyorsan aranylemez lett, a Szívemben bomba van című dal Kiss Tibi énekével korra való tekintet nélkül vált slágerré.

A kávéházi cigányzenei hagyomány felélesztése természetesen nemcsak otthon, a szobában ülve befogadható, az elmúlt években a júliusi Campus Fesztivállegemlékezetesebb koncertjeit a Budapest Bár adta. Minden bizonnyal az érdeklődést az is fokozza, hogy egy színpadon ennyi kiváló zenészt ritkán látni egy produkcióban: a korábban említett underground sztárok mellett Ferenczi György, Frenk, Ruttkai Bori, Behumi Dóri, Keleti András és az egykori „kistehénes” zenésztárs, Kollár-Klemencz László erősíti Farkas Robi zenekarát.

A Debrecenhez a kiváló koncerteken kívül több szálon is kötődő Budapest Bár november 4-én, csütörtökön este 19 órától (pontos kezdés) a Lovardában várja múltidézésre a közönséget.
– Sz. L. –

INFO
Jegyeket elővételben a Napló-székházban, a Tourinformban, a Mezonban, a Lovarda sörözőjében és a Campus jegyirodában (Debreceni Egyetem főépület) válthatnak.