Nyolcszáz kilós sztárok

2020.05.26. 09:49

A szelfikirály bivaly imádja, ha simogatják

Hatalmasak, mégis szelídek és emberiek, a simogatásnak pedig nem tudnak ellenállni.

Fotó: Lenner Ádám-archív

Kobold és Monszter bivalyok, Félix pedig szürke marha. A három jó barát neve már többek számára csenghet ismerősen: a kesznyéteni közösség sztárjai nemrégiben a tévénézőket is elvarázsolták.

Kobold és „apukája”, Lenner Ádám (természetvédelmi mérnök, alapítója és azóta segítője a tízéves Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottságnak) szívhez szóló történetét már olvashatták a Naplóban és a Hajdú Online-on, május 23-án pedig Ádám a képernyőn is megosztotta az érdeklődőkkel.

Három barát

Koboldnak szüksége volt társaságra, így jött a képbe Monszter, aki mindig is nagyon érdeklődött az emberek iránt: végül igazi barátként folytatták közös életüket, Monszter pedig „szelfi bivalyként” vált híressé. Na de miért is érdemelte ki ezt a becenevet? Rá, csakúgy, mint Koboldra, szintén felülhetnek az odalátogatók, Monszter azonban rendkívüli nyugalommal tűri a gyerekhadat, így a kicsik legnagyobb örömére megannyi szelfit készíthetnek vele. Ráadásul imádja a simogatást, amitől gyakran szinte álomba merül.

Fotó: Lenner Ádám-archív

A kis csapat harmadik tagja Félix. Az árvává lett állatot Ádám nevelte egy ideig, majd más társai akadtak: kecskékkel élt, azonban miután túlnőtte társait, tavaly tavasszal átkerült Monszterékhez. A három jó barát életét pedig Kobold közösségi oldalán is nyomon követhetik az érdeklődők. – Koboldék a környezeti nevelésben hatalmas segítséget nyújtanak. Hidat képeznek a vidék és a városi érdeklődők között – mondta a Naplónak Ádám.

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában