A fővárosban a MEAFC és a Phoenix

Akt.:
A fővárosban a MEAFC és a Phoenix
© Fotó: Ádám János
Budapest, Miskolc, Tiszaújváros – A Miskolci EAFC a Vasas Akadémia vendége lesz a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjának 6. fordulójában szombaton 16 órától, a Tiszaújvárosi Phoenix KK pedig a MAFC II. vendége lesz a férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoportjának 6. fordulójában vasárnap 18 órától Budapesten.

Vasas Akadémia – Miskolci EAFC (Budapest, szombat, 16.00)

Bene Szilárd, a Miskolci EAFC vezetőedzője: – Az elmúlt mérkőzésen óriási küzdelemben sikerült győzelmet aratnunk és ezt a hangulatot szeretnénk továbbra is fenntartani. Sikerült elmozdulnunk a mélypontról, így ismét győzelemért utazunk Budapestre. A keret minden tagja egészséges és rendelkezésemre áll. A sérüléséből visszatért Takács egyre jobb formát mutat és Szögit is egyre kevésbé zavarja az a maszk, amit viselnie kell.

MAFC II. – Tiszaújvárosi Phoenix KK (Budapest, vasárnap, 18.00)

Szendrey Zsombor, a Phoenix edzője: – A budapestiek eddig csak három meccset játszottak, csarnokukat nem tudták használni, így ezt a három találkozót idegenben vívták meg. Most debütálnak tehát otthon, és bizonyítani akarnak saját közönségük előtt. Egy fiókcsapat számára mindig másabb a tét, a kiesés-feljutás szempontjából más megítélés alá esnek, úgyhogy játszhatnak felszabadultan, akár még hátrányban is. Számunkra annyi nehézség volt a héten, hogy a teljes keret csak ma tud együtt lenni, így eddig nem nagyon tudtuk gyakorolni a saját játékunkat.

– ÉM –