Budapest-programjának megvalósítását ígéri Tarlós István

Budapest programjának megvalósítását ígérte Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés pénteki alakuló ülésén.

Megköszönte a bizalmat azoknak, akik rá szavaztak, azoknak a pártoknak, akik támogatták, és közölte azt is: azok főpolgármestere is lesz, akik nem rá szavaztak. Tarlós szerint Budapestpénzügyi helyzete rendkívül aggasztó, a jelenlegi adatok alapján nem biztos, hogy a város 2011-ben is finanszírozható. A BKV-tól kapott legutóbbi információk szerint a közlekedési társaság külső-belső adósságállománya eléri a 800 milliárd forintot. A jövő héten elkezdik a tárgyalásokat a miniszterelnökkel – közölte a főpolgármester.

A főpolgármester ezúttal is biztosította az ellenzéket, hogy meghallgatják, figyelembe veszik szempontjaikat, és nem fogják őket úgy kiszorítani, ahogy azt velük tették korábban, amikor ők voltak ellenzékben.Tarlós István úgy fogalmazott: biztos lesznek ütközőpontok, de lesznek közös pontok is, mert a fővárosban a politikai szempontok kevésbé dominálnak, mint a Parlamentben.

A főpolgármesteri hivatallal kapcsolatban azt mondta: a munka szakmai irányba tolódik el, a városházán dolgozók megszabadulhatnak attól a szorongástól, amit a politikai nyomás jelentett. Tarlós István közölte: nem állíthatja, hogy minden vezető a helyén marad, illetve hogy a felduzzasztott létszámú hivatalban mindenki maradhat, de akik lelkiismeretesen végzik a munkájukat, azoknak nincs félnivalójuk.

– Független Hírügynökség –