Budapest Félmaraton – Kenyai siker a férfiaknál, Kácser Zita győzött a nőknél

Akt.:
A 32. Wizz Air Budapest Félmaraton résztvevõi a Lánchídon 2017. szeptember 10-én.
A 32. Wizz Air Budapest Félmaraton résztvevõi a Lánchídon 2017. szeptember 10-én. - © MTI Fotó: Balogh Zoltán
Budapest – A férfiaknál a kenyai Wycliffe Kipkorir Biwot, a nőknél Kácser Zita győzött a Wizz Air Budapest Félmaratonon.

A rendező Budapest Sportiroda (BSI) tájékoztatása alapján sorozatban negyedszer nyert kenyai versenyző a férfi mezőnyben, miután az elmúlt három kiírásban Henry Kemboi győzött. A második helyet, egyúttal a magyar bajnoki címet Csere Gáspár szerezte meg, Józsa Gábor – akárcsak egy éve – harmadik lett.

A nőknél a tavalyi második Kácser Zita ezúttal a legjobbnak bizonyult, Gulyás Vera és Szabó Tünde előtt.

32. Budapest Félmaraton

A 32. Wizz Air Budapest Félmaraton résztvevői rajtolnak a Városligetben 2017. szeptember 10-én. | MTI Fotó: Balogh Zoltán

A 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon a duóban és trióban futókkal együtt 15 ezer regisztrációt jegyzett a BSI. Kocsis Árpád versenyigazgató a kommüniké szerint hangsúlyozta, soha ennyi külföldi nem jelent meg az eseményen, idén 72 országból 2500 nevezést fogadtak. Magyarország 903 településéről érkeztek jelentkezések.

Eredmények:

férfiak:

1. Wycliffe Kipkorir Biwot (Benedek-Team) 1:06:51 óra
2. Csere Gáspár (BEAC) 1:07:18 – magyar bajnok
3. Józsa Gábor (MAC) 1:07:22

nők:

1. Kácser Zita (DSC-SI) 1:16:58 óra – magyar bajnok
2. Gulyás Vera (DSC-SI) 1:18:28
3. Szabó Tünde (PVSK) 1:18:57

– MTI –


Kácser Zita nyilatkozata

Sikerült megvédeni a magyar bajnoki címemet, aminek nagyon örülök, ez volt előzetesen a célom. A pálya nagyon jó volt, igaz elég jól ismerem is ezt az útvonalat, nagyon tetszett a szervezés és hálás vagyok azért is, hogy ennyi ember kijött szurkolni és biztatni, és így ez egy nagyszerű rendezvény. Remélem a későbbiekben is hasonló eredményeket érek el.


Kácser Zita
Debrecen - Hétvégén a Lantos Mihály Sportközpontban rendezték meg a 4. Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntőt, ahol a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola versenyzői öt számban is a legjobbnak bizonyultak. Az év egyik kiemelt hazai atlétikai versenyén remekelt a két elsőséget is begyűjtő Kácser Zita, ...