Budapest Bár: korabeli hangulat, mai hangokkal

A Budapest Bár legújabb lemezét február 24-én mutatja be a Kölcsey Központban.

Jó adag cigány temperamentum, kitűnő zene, némi magyaros dallamvilág megbolondítva csipetnyi füstös kávéházi hangulattal, ízesítve a XX. század első felének bárzenéjével, filmdalaival és slágereivel – mindez mai élvonalbeli magyar énekesek előadásában. Korok, generációk és kultúrák találkozása a Budapest Bár – kiváló muzsikusokkal és fantasztikus egyéniségű előadókkal.

„Aranyosak”

A Budapest Bár az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei vállalkozásába fogott, amikor 2007-ben Farkas Róbert zenekara köré gyűjtötte a magyar rockzene kultikus alakjait. Zenészek és énekesek laza szövetségének indult – mára azonban igazi csapattá, produkcióvá nőtte ki magát.

A Budapest Bár zenekart eredetileg Farkas Róbert (hegedű, gitár) alapította azzal a szándékkal, hogy friss lendületet adjon a kávéházi cigányzenei hagyománynak. Az elmúlt két év során a csapat igazi alkotó közösséggé érett, számos nagysikerű koncertet és két aranylemezt tudva maga mögött. 2007-ben jelent meg az első albumuk, amit 2009. októberében követett a második, Volume 2. Tánc című dupla lemezük.

Ez a lemez vidámabb és sokszínűbb lett, mint a kissé komorabb első: elmerengésre, emlékezésre és őrületes bulikra egyaránt ideális. Sztepp, rumba és swing adják meg az alaphangot, a dalok pedig Stux úrról, a vonzó, őszes halántékról, a Horváth-kertről, a Niagaráról, a csapodár Józsefről, illatos májusokról és persze számtalan beteljesült és plátói szerelemről szólnak. Mostanra mindkét lemezük aranylemez lett, második albumuk nem egészen 2 hónap alatt.

Fellépők

A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (tangóharmonika, zongora) és Farkas Richárd (bőgő).

Ének: Behumi Dóri (ex-Jazz + Az), Ferenczi György, Frenk, Keleti András (Colorstar), Kiss Tibor (Quimby), Kollár – Klemencz László (Kistehén tánczenekar), Lovasi András (Kispál és a Borz), Németh Juci, Ruttkai Bori (Specko Jedno), Szűcs Krisztián (HS7).

Legfontosabb információk:

Belépőjegy: 2700 Ft, 3400 Ft

Jegyek kaphatók: Apolló mozi, Kölcsey Központ, Tourinform iroda, Interticket hálózata (www.interticket.hu)