Budapest bár – Debrecenhez is kötődő bár

Lovasi András a Budapest Bárban
Lovasi András a Budapest Bárban
Debrecen – Maratoni nagykoncertre készül a Budapest Bár zenekar november 4-én, csütörtökön este a Lovardában. Farkas Róbert csapatában újra nálunk játszik többek között Lovasi András, Kiss Tibor, Németh Juci és a Heaven Street Seven énekese, Szűcs Krisztián.

A Zeneakadémia Tanárképző Intézetében ismerte meg Farkas Róbert hegedűművész azokat a zenésztársakat, akikkel három évvel ezelőtt megalapította a Budapest Bár formációt. A zenekar a mai formáját a közreműködő művészek, énekesek csatlakozásával érte el, aminek, ki gondolta volna, Debrecenhez is köze van. Az a hír járja, hogy Szűcs Krisztián, a Heaven Street Seven zenekar frontembere itt került kapcsolatba a Budapest Bárral, úgyhogy rá is kérdeztünk az énekesnél erre az érdekességre:
„Természetesen, mint annyi minden az életben, ez is Debrecenhez kapcsolódik. A Campus Fesztiválon, amikor még a Vekeri-tónál rendezték meg, a Kistehén zenekarral játszottunk együtt, s odajött hozzám Farkas Robi, aki ott hegedült, és mondta, hogy van ez a dolog, amiben régi számokat játszanak, és mindenféle emberek énekelgetnek, s megkért, hogy csatlakozzak hozzájuk.”

Nem volt idegen

Az akár sanzonként is leírható világ nem volt idegen Krisztiántól, nem okozott neki problémát az azonosulás a „bárosokkal”. „Ha belegondolok, mi is készítettünk a HS7-tel feldolgozásokat, a Ne nézzen úgy rám című dalt akár a Budapest Bár is játszhatná, tehát már az elején sem éreztem furcsának, akár azt is mondhatom, hogy tudtam, mire vállalkozom” – emlékszik a kezdetekre Szűcs Krisztián, aki jövő héten csütörtökön este a Lovardában énekelheti az Egy tisztes őszes halánték vagy a Legyen a Horváth-kertben című dalokat.
– Sz. L. –

INFO
Jegyeket elővételben a Napló-székházban, a Tourinformban, a Mezonban, a Lovarda sörözőjében és a Campus jegyirodában (Debreceni Egyetem, főépület) válthatnak.