Budai feljelentést tesz sikkasztás miatt

Budai feljelentést tesz sikkasztás miatt
Miután lapunk hasábjain Nagy János, az agrárcentrum elnöke tételesen cáfolta az ellenük felhozott vádakat egy 70 millió forintos támogatói szerződés kapcsán, pénteken megszólalt az ügyben Budai Gyula is.

Amint arról a pénteki Naplóban beszámoltunk, Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos Budai Gyula miniszterelnöki megbízottat kérte fel, hogy az egykori földművelésügyi tárca és a Debreceni Egyetem agrárcentruma között létrejött, 70 millió forintos támogatási szerződést vizsgálja ki.

Feljelentést tesz sikkasztás miatt

Papcsák azzal indokolta a döntését, hogy a támogatás felhasználásáról szóló dokumentumok és pénzügyi igazolások nem állnak rendelkezésre. Miután lapunk hasábjain Nagy János, az agrárcentrum elnöke tételesen cáfolta az ellenük felhozott vádakat, pénteken megszólalt az ügyben Budai Gyula is.

„A vizsgálat lefolytatásához szükséges iratok bekérése az illetékes minisztériumoktól folyamatban van. A mai napon adóhatósági és számvevőszéki vizsgálatot kezdeményeztem az ügyben, tekintettel arra, hogy a beszerzett dokumentumok valóságtartalma megkérdőjelezhető. Az iratok áttanulmányozása után büntetőfeljelentést is teszek sikkasztás miatt” – jelentette ki pénteken a miniszterelnöki megbízott. Budai Gyula hozzátette, hogy a pénz felhasználásáról szóló dokumentumok és igazolások a jelenlegi információk alapján nem, vagy hiányosan állnak rendelkezésre.


A Debreceni Egyetem agrárcentrumának elnöke cáfolta a vádakat