Sport

2015.06.12. 11:25

Tabaka a bajnoki címre hajt

Nagyhalász - Nagyhalászban indul az egyéni magyar bajnokság, viszont nem lesz csapatküzdelem.

Nagyhalász - Nagyhalászban indul az egyéni magyar bajnokság, viszont nem lesz csapatküzdelem.

Megkezdődik a salakmotoros egyéni magyar bajnokság küzdelemsorozata a hét végén. A három fordulóból álló széria első állomásának a Nagyhalász Speedway Ring ad otthont szombaton 17 órától.

Ebben a szezonban egy új lebonyolítási szisztéma alapján küzdenek a vaspapucsosok, akik között a magyar pilótákon kívül külföldi motorosok is megtalálhatók lesznek. A 12 fős mezőny számára lesz egy 12 futamos alapszakasz, ami után a két legtöbb pontot gyűjtő salakos bekerül a fináléba. A következő nyolc pilótát két elődöntőbe sorolják, ahonnan a győztesek bejutnak a döntőbe, s megmérkőznek az alapszakasz legjobbjaival.

Dobogós célok

A Debrecen Speedway SE vaspapucsosai közül Tabaka József, Tihanyi Sándor és Tabaka Róbert főversenyzőként áll majd starthoz a bajnokin, míg szakági döntés értelmében az ifjú Bárány Márk tartalék lesz a nagyhalászi megmérettetésen. A debreceni kontingensből Tabaka József számít a legnagyobb favoritnak, a korábbi magyar bajnok nem titkoltan győzni akar a Nyírségben. - Tavaly éppen ezen a pályán szenvedtem súlyos sérülést, s azóta nem is motoroztam ezen az oválon. Nem egy technikás pálya, éppen ezért még az átlagosnál is sokkal jobban számítanak a startok. Nem titkoltan bajnok szeretnék lenni a szezon végén, ennek megfelelően győzni megyek Nagyhalászba - fogalmazott Tabaka. A cívis salakosnak nem volt túl sikeres az elmúlt hete, hiszen először a németországi Olchingban szerepelt egy nemzetközi versenyen, s 4 ponttal a 12. lett, majd a krskói meghívásos derbin szerezett 5 egységet, ami szintén a 12. helyhez volt elegendő. (Szlovéniában Magosi Norbert is starthoz állt, 3 pontja a 16. pozícióhoz volt elegendő.) - A két viadal pozitívuma, hogy voltak versenyeim. Tudom, ettől többre vagyok képes, amit remélhetőleg szombaton már bizonyítok is - mondta Tabaka József.

HBN-BN


Nem lesz csapatbajnokság

A salakmotoros szakági vezetésben tevékenykedő klubvezetők döntése alapján nem lesz idén magyar csapatbajnokság. Ennek megfelelően a Debrecen Speedway SE nem rendez versenyt a korábban kijelölt időpontban, azaz június 20-án.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!