Helyi közélet

2015.05.28. 11:42

Bíróság elé állhat az emberöléssel fenyegetőző rabló

Debrecen - A debreceni rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a létavértesi férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy nőt Debrecenben.

Debrecen - A debreceni rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a létavértesi férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy nőt Debrecenben.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást R. Richárd létavértesi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2015. május 2-án 1 óra 35 perc körüli időben Debrecenben, a Kossuth utca és a Piac utca kereszteződésénél egy nő odasietett a szolgálati gépkocsijukkal arra közlekedő rendőrökhöz és segítséget kért tőlük. A 39 éves sértett a járőröknek elmondta, hogy pár perccel korábban egy férfi a Kossuth utcán hátulról átkarolta és befogta a száját. A gyanúsított pénzt követelt a sértettől, akit megöléssel fenyegetett. Miután a rabló a készpénzt megszerezte, a helyszínről elmenekült.



A debreceni rendőrök azonnal megkezdték a környező utcák „átfésülését”, amely 25 percen belül eredményre vezetett. A járőrök a Simonffy utcában vették észre a személyleírásnak megfelelő férfit, akit elfogtak, és a bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak.



A nyomozók a 24 éves R. Richárdot gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2015. május 3-án elrendelt. A terhelt a bűncselekmény elkövetését elismerte.



A Debreceni Rendőrkapitányság az R. Richárd ellen folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában