Búcsúzik a Formula–1 Malajziától

A tavalyi dobogósok (balról): Max Verstappen, Daniel Ricciardo és Nico Rosberg
A tavalyi dobogósok (balról): Max Verstappen, Daniel Ricciardo és Nico Rosberg
Malajzia – A magyar szurkolók számára szokatlan időpontban, vasárnap reggel 9 órakor kezdődik a nagydíj.

Tizennyolc év után idén utoljára láthatunk Forma–1-es Maláj Nagydíjat, miután a szervezők úgy döntöttek, nem folytatják eddigi szerepvállalásukat, az F–1 helyett más autó- és motorsportos eseményeket kívánnak a szepangi pályára csábítani. A malajziai helyszín nagy újdonságnak számított debütálása évében, hiszen a már tradicionális Japán viadal mellett ez volt a szezon második ázsiai pályája, s ez volt a nyitánya a Forma–1-es cirkusz ázsiai terjeszkedésének. Az akkori folyamat most megtorpanni látszik, hiszen jövőre a maláj futam kiesik, de a német és francia verseny visszakerül a versenynaptárba – adta hírül az Amber PR.

Hamilton lépéselőnyben

A szingapúri futamot követően kerül sor idén a Maláj Nagydíjra. Mivel Szingapúrban a Ferrari nem szerzett pontot, Lewis Hamilton nagyon jó helyzetben várja a szezon hátralévő részét. A Ferrari német pilótájának, Sebastian Vettelnek van nagyobb veszítenivalója, neki kockáztatnia kell a következő versenyeken. Viszont a Red Bullt sem szabad leírni, hiszen tavaly itt kettős győzelmet arattak Daniel Ricciardóék.

Az 56-körös Maláj Nagydíj vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődik a szepangi pályán, a versenyt az M4 Sport élőben közvetíti.

HBN


Budapest/Szingapúr - A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat, ezzel 28 pontra növelte az előnyét összetettben a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettellel, a Ferrari német versenyzőjével szemben. A 32 éves Hamiltonnak ez ...