Búcsú a Birkaiskolától és társaitól

Búcsú a Birkaiskolától és társaitól
Búcsú a Birkaiskolától és társaitól - © Fotó: Matey István
Debrecen – Október 19-étől fogadta a látogatókat a Petőfi Irodalmi Múzeum multimédiás tartalmakkal színesített „A megmozdult szótár” – Weöres Sándor 100 éves” című kiállítása a Déri Múzeumban.

A tárlat, amely a szavakkal rendkívül játékosan bánó költő szelleméhez illő installációkkal játékosan segít költészetének lényegét megismerni, szombaton utoljára volt látható. Ebből az alkalomból a múzeum egész napos búcsúprogramot szervezett, ami délelőtt a Debreceni Zenede Gyermek-fúvószenekarának hívogatójával kezdődött, majd az Ady Gimnázium diákjai adtak műsort.

A program Weöres Sándor verseit dalba öltöztető Éles Gina és Katona Lóránt műsorával folytatódott, majd Kerekesné Bíró Éva tartott tárlatvezetést. Ugyanezt tette délután Várhidi Attila Csokonai-díjas rendező, akinek Főnix és a gyermek színpada zárta a napot a „…büszke lehet Csönge…” című darabbal.

Emellett a gyerekek kézműves foglalkozáson ügyeskedhettek, találkozhattak a költő verseiből ismert kedves figurákkal, és még a Birkaiskola padjaiba is beülhettek.

HBN|Fotók: Matey István