Brutális gyilkosság Hosszúpályiban: életfogytig tartó fegyházat kapott a nagyszüleit megölő unoka

Akt.:
Határozatot hirdettek a törvényszéken a hosszúpályi nagyszülőgyilkossági ügyben
Határozatot hirdettek a törvényszéken a hosszúpályi nagyszülőgyilkossági ügyben - © Fotó: Matey István
Debrecen, Hosszúpályi – Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a 28 éves vádlottat, aki 2015 áprilisában egy húsvágó bárddal és egy késsel azért ölte meg nagyszüleit Hosszúpályiban, mert nem adtak neki 70 ezer forintot. K. Csabát a bíróság több ember sérelmére, előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személyek sérelmére elkövetett emberölés bűntette, valamint közokirattal visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek és 10 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta. A vádlott legkorábban 35 év múlva szabadulhat feltételesen. K. Csabának az eljárás 3 és fél milliós bűnügyi költségét is ki kell fizetnie.

A törvényszék elfogadta a vádirati tényállást. Eszerint a debreceni vádlott és a Hosszúpályiban élő nagyszülők kapcsolata éveken át nem volt konfliktusmentes. Előfordult, hogy a sértetteknek nagyobb összegű készpénze tűnt el ismeretlen körülmények között, a nagyszülők a vádlottra gyanakodtak. K. Csaba különböző szórakozóhelyeken, szállodában végzett alkalmi munkát, tartós munkaviszonya nem volt. Anyagi helyzete folyamatosan romlott, édesanyja és nevelőapja rendszeresen támogatták, de ez nem fedezte költséges életformáját. Elhatározta, hogy nagyszüleitől fog mindenáron pénzt szerezni, és ha az időskorú nagyszülők önként nem adnak neki, akkor erőszakos úton, fenyegetés, vagy akár bántalmazás útján is megszerzi. 2015. április 3-án Debrecen belvárosában sétálgatva gondolta ki, hogy milyen ürüggyel keresse fel a Hosszúpályiban lakó öregeket. Kora délután lakásában magához vett egy húsvágó bárdot, majd autóbusszal nagyszüleihez indult. K. Csaba megérkezése után arra várt, hogy nagymamája egyedül maradjon, mert tőle akart pénzt kérni. Közölte az idős asszonnyal, hogy hetvenezer forint készpénzre lenne szüksége, az asszony azonban visszautasította. Vallomása szerint ekkor „felment benne a pumpa”, elővette a bárdot és fejbe vágta vele a 74 éves asszonyt. Azt gondolta, hogy ezek után a 80 éves nagyapjával is tennie kell valamit, így behívta a szobába és őt is fejbe verte a bárddal. Még többször megütötte a földön fekvő öregeket, majd a konyhából egy késsel tért vissza és többször megszúrta nagyszüleit. Miután úgy vélte, hogy mindketten meghaltak, készpénz után kezdett kutatni, végül csaknem 400 ezer forinttal és néhány ékszerrel távozott. Taxival jött vissza Debrecenbe, otthon a szemétledobóba kidobta véres ruháját és a bárdot, rendbe tette magát, majd elvitte a szüleit vacsorázni. A családtagok másnap a kora délutáni órákban mentek vissza Hosszúpályiba, és találtak rá az elhunyt sértettekre. K. Csaba Debrecenben maradt, felkereste barátnőjét, akinek a meggyilkolt nagyszülőktől elhozott pénzből virágcsokrot, süteményt, parfümöt és ékszert vásárolt.

kgy12

Kettős gyilkosság Hosszúpályiban | MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

K. Csaba előbb tagadta, hogy ő követte el a bűncselekményt. Azt mondta, hogy egy nagyobb összegű uzsorakölcsön miatt mások ölték meg a nagyszüleit és azok kutatták át a házat is. Az ítélet indoklásában azonban elhangzott: a helyszínen csak a vádlott DNS nyomait rögzítették a helyszínelők, idegen személy DNS-ét nem találták. A vádlott történetét a tanúvallomások sem támasztották alá. K. Csaba később beismerő vallomást tett és feltárta a bűncselekmény minden részletét. Lányi Csaba tanácselnök hozzátette: egy családtag tanúvallomása szerint a vádlott volt a kedvenc unoka, többször is támogatták őt a nagyszülők, kivételezett helyzetben volt.

hp-2

Fotó: Matey István

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség mellett a vádlott és védője is 3 nap gondolkodási időt kért.

A bíróság döntése értelmében a vádlott előzetes letartóztatásban marad.

– Debreceni Törvényszék –


Irgalom nélkül: a hosszúpályi kettős gyilkosság részletei

Egy nap alatt kiderítették a zsaruk: az unoka végzett bárddal, késsel, iszonytató kegyetlenséggel idős nagyszüleivel Hosszúpályiban, mert hiába kért pénzt a nagyanyjától. Este a vérrel szerzett pénzből vendégelte meg a szüleit. Az írást csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés