Brüsszeli terror: nálunk is mindenhol több a rendőr

Akt.:
Budapest, 2016. március 22. A Terrorelhárítási Központ (TEK) páncélozott szállító harcjárművei a Liszt Ferenc-repülőtér parkolójánál 2016. március 22-én, miután a reggeli brüsszeli robbantások nyomán Magyarországon ideiglenesen elrendelték a terrorkészültség kettes, magas fokozatát.
Budapest, 2016. március 22. A Terrorelhárítási Központ (TEK) páncélozott szállító harcjárművei a Liszt Ferenc-repülőtér parkolójánál 2016. március 22-én, miután a reggeli brüsszeli robbantások nyomán Magyarországon ideiglenesen elrendelték a terrorkészültség kettes, magas fokozatát. - © MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Hajdú-Bihar – Az ORFK kommunikációs szolgálatától a Hajdú-bihari Napló kérdésére kapott válasz szerint a 2. fokozatú terrorelhárításra bevezetett intézkedéssorozat alapján a rendőrség fokozott közterületi jelentétet biztosít az ország egész területén a főbb vasúti- és autóbuszpályaudvarokon, a nemzetközi személyszállító vonatokon, aluljárókban, metróállomásokon, továbbá a nagyobb forgalmú nyilvános helyeken.

Megerősíti a nemzetközi repülőterek utasforgalmi és üzemi területeink őrzését, továbbá visszatérően ellenőrzi a főbb közlekedési csomópontokat.

A rendőrség kiemelt figyelmet fordít a turizmus által érintett idegenforgalmi centrumok visszatérő, illetve a vendéglátó és nagyobb forgalmat lebonyolító kereskedelmi szálláshelyek célirányos ellenőrzésére.

A rendőrség intézkedett a határátkelőhelyek személy- és járműellenőrzésének fokozására.

A debreceni önkormányzat közleményben hívta fel az utazók figyelmét arra, hogy a biztonsági intézkedések és a plusz ellenőrzések miatt a szokásosnál korábban induljanak el a debreceni repülőtérre.

A járatokban járatkésés, járatkiesés és járat törlés nem várható, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér működése a megszokott módon történik.


A brüsszeli terrortámadásokról szóló anyagainkat itt, folyamatosan frissülő cikkünket pedig itt érheti el.