Brüsszeli robbantások – Szerdán is zárva tart a brüsszeli nemzetközi repülőtér

Brüsszel – Szerdán is zárva tart a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér, egyelőre nem tudni, hogy mikor nyitják meg újra a forgalom előtt a légikikötőt.

A repülőteret üzemeltető vállalat a Twitteren számolt be szerdán a fejleményekről, azt azonban nem közölte, hogy mikorra várható a létesítmény legalább részleges újranyitása.

Arnaud Feist, a vállalat igazgatója kedden sajtóértesülések szerint azt mondta, hogy a tesztüzem eredménye szerint a repülőtér szerdán 20 százalékos kapacitással megkezdi működését és újra fogad repülőgépeket. Közölte azt is, hogy a repülőtér működésének teljes helyreállítása hónapokig is eltarthat.

Az előző héten elkövetett terrortámadások után lezárták a füstölgő, helyenként rommá zúzott repülőteret és az oda vezetők utakat, valamint törölték az összes járatot. A merényletek miatt a belga fővárosba tartó repülőgépeket Amszterdamba, Liége-be és más városok repülőtereire irányították át.

A két helyszínen – a repülőtéren és a metróban – végrehajtott brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább harminckét ember életét vesztette, és nagyjából háromszáznegyvenen megsebesültek.

– MTI –