Sport

2013.12.03. 10:47

Csúcsformában a nyomozó

Debrecen, Hajdúdorog - Kerékgyártó Zoltán a krisztusi korban érezte úgy, hogy komoly erőpróbákra vágyik.

Debrecen, Hajdúdorog - Kerékgyártó Zoltán a krisztusi korban érezte úgy, hogy komoly erőpróbákra vágyik.

Vannak olyan sportolók, akik úgy érzik, meg kell érniük a komoly feladatokra. Ilyen például Horváth Erika, aki 7 éven át formálta a testét a konditermekben, majd az első versenyszezonjában többek között világbajnoki ezüstérmet szerzett a fitneszesek között. Horváth Erika klubtársa, Kerékgyártó Zoltán hasonló utat járt be karrierjében.

Remek eredmények

A hajdúdorogi testépítő 17 éves korában ismerkedett meg a sportággal, amit hobbiszerűen űzött, majd 2009-ben és 2010-ben Balogh Antal segítségével már versenyekre is felkészült, s több kupagyőzelem mellett Mr. Zsaru abszolút bajnok lett. A cím elhódítása nem a véletlen műve, Kerékgyártó Zoltán hivatását tekintve rendőr, jelenleg bűnügyi nyomozóként dolgozik a Budaörsi Rendőrkapitányságon.

A sportember idén töltötte be a 33. életévét, s a krisztusi korba lépve úgy gondolta, igazán próbára teszi magát. Csatlakozott a Cutler Gym csapatához, ahol Kathi Béla segítségével felkészült a 2013-as versenyszezonra. Kerékgyártó idén hat versenyen indult, megnyerte a Dunakanyar Kupát, a Kriko Kupa tehetségkutatóján első, a versenyen harmadik lett, a Superbody Open 2-ben diadalmaskodott, az abszolútban második helyen végzett, a WBPF magyar bajnokságon egy arany- és egy ezüstérem került a nyakába, míg a WBPF világbajnokságon 8. pozíciót szerezte meg.

Túlszárnyalt célok

– Ez a versenyszezon messzemenően túlszárnyalta várakozásaimat, a viadalok előrehaladtával fizikailag egyre „élesebb fazonba” kerültem, mentálisan pedig összeszedettebb lettem. Így érkeztünk el a fő versenyemhez, a Superbodyhoz, melyen ezidáig két alkalommal indultam, s feledhető eredményeket értem el (8., 4. helyezés). A megfelelő szakmai irányítás és a hosszú évek munkája meghozta eredményét, kategóriámban első helyet szereztem, és csapattársam Csuhai János mögött az abszolút második helyet sikerült megszereznem. Ezzel a sikerrel több, mint egy álom vált valóra. Ezt követően, minden eredmény csak hab volt azon a bizonyos tortán, így a WBPF magyar bajnoki győzelmem, illetve a világbajnokságon elért 8. hely is. Úgy érzem, túltejesítettük a szezon elején előirányzott tervet, két nagy versenyen is bajnok lettem. Ezeket a sikereket nem érhettem volna el segítőim és barátnőm, Papp Melinda nélkül - mondott köszönetet Kerékgyártó Zoltán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!