Brókerbotrány – PSFN: a Fővárosi Törvényszék előtt a Quaestor megtévesztett befektetőinek kárrendezése

Budapest – A Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolója, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. 340 befektető mintegy 5 milliárd forint értékű követelésével fordult a Fővárosi Törvényszékhez – közölte a felszámoló kedden az MTI-vel.

Amennyiben a bíróság megalapozottnak tartja a hitelezői igényeket, azok a megtévesztett befektetők is a Kárrendezési Alaphoz fordulhatnak, akiknek a követelései nem szerepelnek a társaság nyilvántartásaiban – írták.

A PSFN közleményében ismerteti: április közepén 340, a Quaestor Pénzügyi Zrt. által megtévesztett ügyfél hitelezői igénybejelentését terjesztette a Fővárosi Törvényszék elé. A 327 magánszemély és 13 intézményi befektető mintegy 5 milliárd forintos követeléssel fordult a felszámolóhoz, az általuk megjelölt pénzeszközök, illetve értékpapírok azonban nem szerepelnek a Quaestor nyilvántartásaiban.

A felszámoló által benyújtott egyedi kérelmek alapján lehetőség nyílik arra, hogy a Fővárosi Törvényszék döntsön a követelések megalapozottságáról, jogcíméről, összegszerűségéről és besorolásáról. A megtévesztett befektetők a bíróság által lefolytatott egyedi eljárások eredményétől függően vehetnek részt a kárrendezési eljárásban, illetve fordulhatnak a bíróság által megítélt követelésükkel a Kárrendezési Alaphoz.

A közlemény kitér arra is, hogy még folyik a Quaestor nyilvántartásában nem szereplő hitelezői igények feldolgozása, így a törvényszék elé kerülő ügyek száma április végéig tovább nőhet.

– MTI –