Bringát lopott, felvette a térfigyelő

Püspökladány – A püspökladányi rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást egy 21 éves biharnagybajomi férfi ellen.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre június 19-én 12 óra 49 perckor arról, hogy biharnagybajomi házának udvaráról ismeretlen személy ellopta a kerékpárját. A járőrök a helyszínen adatgyűjtést végeztek és megnézték a közelben található térfigyelő kamerarendszer felvételeit, amelynek alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható R. Lajost. A nyomozók megállapították, hogy a helyi lakos bemászott a sértett udvarára, és onnan eltulajdonította a kerékpárt, majd azzal hazatekert. A rendőrök a 21 éves férfit otthonában elfogták és előállították a Biharnagybajomi Rendőrőrsre, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte. Az eltulajdonított biciklit az egyenruhások a helyi lakosnál megtalálták, lefoglalták és a tulajdonosának visszaadták.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsított ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a járási ügyészség részére megküldte.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –