Bringás nindzsák

Bringás nindzsák
© Illusztráció: Getty Images
Olvasom, hogy mennyi bosszúságot okoznak és szabálytalanságot követnek el a zebrán áthajtó kerékpárosok, akik a gyalogosok közt szlalomozva száguldoznak. Én mondom, ha csak ennyi lenne velük a gond vidéken, egy autósnak sem fájna a feje. Sz. Fabók Ágnes írása.

Mert a legtöbb kisvárosban ugyan akad – legalább a főúttal párhuzamosan – bicikliút, de a falvakban már nem, pedig a leggyakoribb közlekedési eszköz még mindig a drótszamár. Tudják ezt az autósok, ki is alakult a békés együttélés „kultúrája”. Ennek pedig egy alapvetése van: a bringás – legyen az 8 vagy 80 éves – olyan, mint a nindzsa, bárhol feltűnhet a semmiből és nincs veszélyérzete. Ezt igazán éjjel tudja bizonyítani, amikor lámpa, macskaszem, láthatósági mellény és egyéb úri huncutságok nélkül hajtja drótszamarát a szilvafák jótékony árnyai közt suhanva, frászt hozva a hazafelé tartó autósra, aki nem volt kellően elővigyázatos, s nem haladt szabálytalanul az út közepén, felkészülve megjelenésükre. Most képzeljük el, mire lennének képesek ezek a kétkerekű kamikazék Debrecenben, s adjunk hálát, hogy csak a vidéki autósokat boldogítják, akik vagy megszoknak, vagy már rég átszoktak, két kerékre.

– Sz. Fabók Ágnes –


Szabálytalankodó kerékpárosok után eredtünk Debrecenben
Nemrég egy Füredi úton bicikliző férfit gázoltak el azért, mert ahelyett, hogy leszállt volna, áthajtott a zebrán, és összeütközött egy autóssal. Ez csak egy baleset a közelmúltból, amely könnyen megelőzhető lett volna. Vannak azonban a cívisvárosnak még veszélyes pontjai.

hirdetés