Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.01. 06:09

A madár sem piszkít maga alá...

<p>Nem tudom látták-e a hét végi híradók filmkockáin a szennyvízelvezetőbe öntött terménygázosító szer robbanása nyomán ripityára ment illemhelyeket. Én láttam, s eltűnődtem: mi lett volna, ha valaki éppen dolgát végzi... <STRONG>Galambos Béla jegyzete</STRONG></p>

Szerencsére nem végezte és „csupán„ 44 embert kellett a kórházban megvizsgálni, nem károsodott-e maradandóan az egészsége. Ezt a tortúrát a fél utcányi embernek egy mérhetetlenül felelőtlen pali miatt kellett elszenvednie.

Az illető ugyanis „gázmester„ volt, tehát tudván tudta (vizsgáznia kellett belőle, már ha kellett....), mit szabad és mit tilos megtennie a vegyszerekkel!

Magyarországon a többség viszont nem gázmester, ami a fentiek fényében persze nem tűnhet túlzottan nagy problémának, ám önvizsgálatra kellene, hogy késztessen valamennyiünket. Eléggé felelősségteljes-e az, amit mi magunk teszünk szemetünkkel, a veszélyes hulladékainkkal. Mit is öntünk bele WC-be, kanálisba, netán használaton kívüli kútba? Mit locsolunk ki az udvar sarkába, utca árkába? Mintha bármelyikkel is nem szennyeznénk el magunk, aztán településünk, majd országunk alatt a talajt, s azt a talajvizet, aminek – ha így halad a világ – egyszer még „szeme lesz„ – ahogy nagyapám mondaná...
De hogy egy gyakorlatias javaslattal búcsúzzak, íme:"Minél kevesebb veszélyes hulladéknak minősülő terméket vásárolj, válaszd inkább a környezetbarát megoldást!"

Olvassa el Galambos Béla blogját is, keresse az 50 fokos-t!

Kapcsolódó cikkek:

Veszélyes anyagokhoz nagyobb veszélyérzet is kell
Miskolcon egy férfi és a fia robbanásveszélyes rovarirtó gázosító szert öntött a csatornába szombaton, ami a vízzel összekeveredve fel is robbant. A hasonló okból keletkező közveszélyt elkerülendő, helyi szakembereket kérdeztünk. Olvasók mondták:

Gázrobbanás-sorozat Miskolcon az Avasalja utcában 
A rendőrség lezárta az Avasalja utcát Miskolcon, mert a szennyvíz csatornában történt gázrobbanás miatt, a csatorna csöveken keresztül az épületek fürdoszobáiban is vészhelyzet alakult ki. 

Méreggel kínálták Nyíregyházán, megitta!
Szerdán délután Nyíregyházán, a megyeháza bejáratánál lett rosszul egy férfi. A középkorú nyírbogdányi lakost a mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba, jelenleg nincs kihallgatható állapotban.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!