szon-sportoldal

2008.04.07. 20:47

Dourandi „durrantása” döntött

<p>A helyzetek és a kapufák száma valamint a játék képe alapján egy pontnál is többet érdemelt volna a Nyíregyháza Spartacus a hétfő esti, Újpest elleni, a labdarúgó NB I. 22. fordulóját lezáró mérkőzésen.</p>

Amilyen szeszélyes volt az időjárás, olyan változékonynak bizonyult a mérkőzés első félideje a hétfő esti Újpest–Nyíregyháza élvonalbeli futballbajnokin. Miután kezdés előtt a csapatok meghallgatták a himnuszt (tizenegy magyar földön született játékos volt a kezdőcsapatokban...), valamivel a lilák tűntek aktívabbnak, de fölényüket különösebb helyzet nem jelezte.

Sőt, a 9. percben a Szparinak kellett volna büntetőt lőnie, de Sadjo kezezése után Iványi „elfejeltett” a sípjába fújni. Félóra elteltével nagyot fordult a meccs képe: a játékrész utolsó fertályórájában a nyíregyháziak öt (!) ziccert dolgoztak ki, mely után négyszer Balajcza, egyszer a kapufa hárított. Odaát Granát mentette a legnagyobb a gólvonalon állva, miután Sindou válláról vészesen igyekezett a labda a saját kapuja felé, a mutatványt egy második félidei szöglet után is megismételte a Győrből kölcsönvett középpályás, akkor Korcsmár bólintását fejelte ki a gólvonalról tanítanivaló mozdulattal.

Az Újpest egyetlen esélyét a szögletek jelentették, ebből lőttek is tucatnyit a kapu elé – különösebb eredmény nélkül. Regedei a második Szpari-kapufát „szerezte” (nem sok híja volt a mulatságos öngólnak), és ekkor újra éledni kezdtek a vendégek győzelmi reményei, ám egy hibasorozat végén mégis az Újpest, pontosabban a csereember Dourandi gyötörte be a győztes gólt.

Jókora frázissal élve: ilyen a futball! Az egyik oldalon kimaradnak a helyzetek, a másikon szinte a semmiből született gól. Ezen a meccsen még az egy pontnál is többet érdemelt volna a Spartacus, más kérdés, hogy zsinórban a harmadik vereség után mondható el mindez...

Jegyzőkönyv

Újpest–Nyíregyháza Spartacus 1–0 (0–0)
Szusza-stadion, 3000 néző, v.: Iványi Z. (Medovarszki J., Vári)
Újpest: Balajcza – Regedei, Böjte, Korcsmár, Sadjo (Takács M., 65.) – Foxi (Györök, 90.), Habi, Bozsics, Hajdú – Moldovan (Dourandi, 57.), Kovács Z. Edző: Urbányi István.
Spartacus: Illyés – Zaleh, Ambrusz, Mboussi, Cornaci – Vukadinovics (Menougong, 73.), Hegedűs T., Ramos (Zabos, 62.), Granát (Cséke, 88.) – Lippai – Sindou. Klubmenedzser: Révész Attila.
Gól: Dourandi (82.).
Sárga lap: Ramos (11.), Sindou (16.), Sadjo (39.), Bozsics (43.), Radulovic (a kispadról, 86.).
Szögletarány: 12:4 (5:2)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!