Nagyvilág

2008.04.11. 08:54

Izraeli tankok és bulldózerek Gázában

<p>Izraeli tankok és bulldózerek jelentek meg pénteken a Gázai-övezetben - jelentették palesztin fegyveres erők és az izraeli hadsereg. A két fél között tűzharc alakult ki.</p>

Az izraeliek tíz tankja és két bulldózere egy kilométer mélyen hatolt be a Gázai-övezetbe, amikor a palesztin fegyveresek lőni kezdték. Az izraeli hadsereg szóvivője megerősítette, hogy csapataik a térségben vannak és tűzharcba keveredtek.

Néhány órával korábban a Hamász szélsőséges palesztin szervezet két fegyverese halt meg egy izraeli légicsapásban, a térség déli részén. Szerdán két izraeli civil és egy palesztin fegyveres vesztette életét Izraelben, egy támadásban, amelyet a Hamász nem, de három másik palesztin szervezet magára vállalt. Az izraeli válaszcsapás pedig két palesztint ölt meg Gázában.

A 2007 novemberében újrakezdett izraeli-palesztin béketárgyalások óta csaknem 400 ember vesztette életét a térségben - az AFP francia hírügynökség adatai szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!