Bravúrra készülnek a DEAC futsalosai

Akt.:
Bravúrra készülnek a DEAC futsalosai
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Elek Gergő, a DEAC edzője úgy véli, nem lehetetlen feladat az Újfalu legyőzése.

Miután az MVFC-Berettyóújfalu és a DEAC csapata is az A csoportban küzd a férfi futsal NB I. középszakaszában, így ismét megmérkőznek a megyei riválisok. A harmadik fordulóban, pénteken 18.30-tól a Mezei-Vill látogat a DESOK-ba.

A nemrégiben Magyar Kupa-aranyat ünneplő MVFC az első körben 6–5-re gyűrte le a Dunaferrt, majd 2–0-ra a Csömört. A debreceniek egy szabadnappal kezdtek, majd hétfőn fájó, 4–3-as vereséget szenvedtek Szigetszentmiklóson.

Jól kell sáfárkodni

Lapunk kíváncsi volt, a hazaiak vezetőedzője mit vár az összecsapástól. – Annyiban különbözik az előttünk álló meccs a többitől, hogy talán jobban ismerjük az Újfalut, mint más ellenfeleinket. Mikor tehetjük, megnézzük a mérkőzéseiket, illetve őket is láttuk már felbukkanni a mi találkozóinkon. Nem nevezném szomszédvári rangadónak sem a DEAC és a Berettyóújfalu párharcát. Hiszen míg ők a bajnoki címért küzdenek, addig nekünk egészen más céljaink vannak. Fel vagyunk rá készülve, hogy ők fogják többet birtokolni a labdát, nekünk inkább majd védekezni kell. Kevesebb helyzetünk lesz vélhetően, mint máskor, jól kell majd sáfárkodnunk az adandó lehetőségekkel. Közel egy éve, a bajnokság ezen szakaszában megleptük őket, és pontot szereztünk, most is valami hasonlóra készülünk. Nem lehetetlen feladat az MVFC ellen nyerni! – jelentette ki a szakember, akitől azt is megtudtuk, több embert is kénytelen lesz nélkülözni a derbin, Faragó Lajos, Kondás Kristóf, Dobi Attila, valamint Esztergomi Ádám sem léphet pályára különböző okok miatt.

Kérésünkre Elek Gergő a csapata eddigi teljesítményét is összegezte röviden. – A szezon eleje, közepe, úgy alakult, ahogy szerettük volna. A négy profi csapatot leszámítva, a „halandók” ellen tudtunk pontot szerezni, és bebiztosítottuk az ötödik helyünket, talán még túl hamar is. Példátlan sérüléshullám sújtott minket, ami megnehezítette a dolgunkat, de a pályára lépők mindig megpróbálták a maximumot nyújtani. A lebonyolítás miatt nehéz helyzetben vagyunk, hiszen előfordulhat, hogy még a kiesés réme is fenyegethet minket, pláne hogy hétfőn kikaptunk, de bízom benne, nem így lesz, és az ötödik helyre odaérhetünk.

HBN