Bravúros nótaénekes páros a Lovardában

Bravúros nótaénekes páros a Lovardában
© Fotó: HBN-archív
Debrecen – A kívánságműsorban naponta hangzanak el kedvelt nótáik.

Kalina Enikő és Dócs Péter neve ismerősen hangzik a Dankó rádió hallgatói számára – október 4-én, vasárnap délután 16 órától a Lovardában élőben is hallhatóak lesznek.

Zenei tanulmányait mindkét művész gyermekkorában kezdte, Enikő az operett műfajában szerzett első díjakat, de a műdalban is kiemelt nívódíjas előadó lett. 2012-ben a Csemadok XIII. Őszirózsa Magyarnóta-énekesek Országos Versenyén aranykoszorú díjat nyert. Gyermekkorától együtt tanulnak és énekelnek Dócs Péterrel, akinek az Üllői Harmónia Zeneiskola az alma matere. Őt operaversenyeken kiemelt nívódíjjal és közönségdíjjal jutalmazták, majd a családjában kedvelt magyar nóta műfajában is bravúros eredményeket ért el.

Mindkettőjük felkészítő tanára Tarnai Kiss László volt, akitől megtanulhatták a magyar nóta előadásához illő alázatot, valamint tiszteletet is.

Balogh Imre, az október 4-i előadás rendezője úgy véli, öröm és dicsőség a magyar nótának, hogy ilyen fiatal és tehetséges művészek is pártolják a műfajt.

„Törekszünk arra, hogy ne csak az idősödő korosztály szeresse, énekelje nemzetünk szép örökségét. Nagy várakozással készülünk találkozni a debreceni nótaszerető, kedves közönséggel. Ezen a helyen minden énekes szívesen lép fel” – osztotta meg velünk gondolatait Dócs Péter.

HBN–SZL

Címkék: ,