Bravúros győzelemmel ötödik a DEAC

Bravúros győzelmet arattak
Bravúros győzelmet arattak - © Fotó: HBN
Debrecen – Az ötödik hely volt a szezon utolsó meccsének tétje a debreceniek számára. A hazai döntetlen után inkább az Eger számított esélyesebbnek.

A feldobást követő percek is a vendéglátók számára sikerültek jobban. A több meghatározó játékosát is nélkülöző DEAC védekezése viszont a második negyedben feljavult, és a félidőre pontszámban utolérte ellenfelét az egyetemi gárda. A szünetben a debreceni találkozóhoz hasonlóan döntetlen volt az állás (38:38).

Ezt követően már végig kézben tartották a mérkőzést Nagy Ágoston tanítványai, nem adtak további esélyt az alapszakasz második helyezettjének, és végül 6 pont különbséggel megnyerték a meccset.

A rájátszásban három helyet lépett előre az egyetemi csapat és nagy bravúrral megszerezte a történelminek számító ötödik helyezést a kosárlabda NB I B-ben. A bajnoki címet, a második vonalban a Bonyhád szerezte meg és ezzel feljutott a legjobbak közé.


Kosárlabda NB I.B. rájátszás az ötödik helyért 
Eger- DEAC 61:67 (38:38)

DEAC: Nagy Botond 15/6, Nagy Benedek 8/3, Asztalos 2, Kovács 14/3, Takács 16, Vas 8, Kiss -, Tóth L-, Reizer-, Andrássy 4.

Eredmények

1. Bonyhád
2. MAFC
3. MTK
4. Tehetséges Fiatalok Budapest
5. DEAC
6. Eger
7. Pápa
8. Kecskemét

Kosárlabda NB I.B. – Bravúros győzelem idegenben, ötödik lett az egyetemi csapat
Az ötödik hely megszerzése volt a szezon utolsó meccsének tétje a debreceniek számára. A hazai döntetlen után inkább az Eger számított esélyesebbnek a találkozó előtt.