Bravúrgyőzelem a debreceni futsalosoktól

Debrecen – Újabb fantasztikus győzelmet aratott a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola futsalcsapata az NB II-es bajnokság Keleti csoportjában.

A Hódos Imre Rendezvénycsarnokban a találkozó előtt ünnepélyesen köszöntötték 60.születésnapja alkalmából Kozma Mihályt, a DSC-SI labdarúgó szakosztályvezetőjét, a magyar futsal válogatott egykori szövetségi kapitányát.

A rangadón a tabella negyedik helyén álló hazaiak a népes számú publikum előtt már a harmadik percben megszerezték a vezetést, a csengeriek erejéből pedig a félidő végére csak az egyenlítésre futotta (4-4).

Gyors gólváltással indult a második felvonás, majd 6-5-ös debreceni vezetésnél büntetőhöz jutott a Csenger, melyet Szabó Péter kivédett. Mint utóbb kiderült, ez volt a meccs fordulópontja, hiszen a DSC-SI futószalagon szállította a gólokat, a vendégeknek pedig nem volt ellenszere a hatékony cívisvárosi védekezéssel és támadással szemben. A vége 12-6-os hazai siker. Megjegyzendő, a találkozón extraklasszis teljesítményt nyújtott a nyolc (!) gólt szerző Tóth Attila, aki nem meglepő módon átvette a vezetést a góllövőlistán. A DSC-SI sikerének értékét növeli, hogy egyik legjobbja, Somogyi István ismét meghívót kapott az U-21-es válogatottba – a szlovénokkal játszanak ma este 18 órától-, így nem tudott klubcsapata rendelkezésére állni.

A győztes csapat edzője, Balogh József elmondta:,, Ismét nagyszerű mérkőzésen nagyon fegyelmezett es lelkes játékkal sikerült a bajnokesélyes ellen parádés győzelmet aratnunk! Végig kézben tartotta a meccset a csapat. Az első félidőben szervezett védekezésből több veszélyes kontratámadást vezettek a fiúk. Ennek köszönhetően döntetlen állással sikerült pihenőre vonulni. A második félidőt megint kicsit álmosan kezdtük. Ebben az időszakban kiegyenlítettebb lett a játék. Sikerült gólt lőnie a vendégcsapatnak. Nem esett kétségbe a társaság, és ugyan olyan jól játszottak, mint előtte. Sorra nyertük a párharcokat, és nagyon lendületesen játszották végig a meccs hátra levő részét. Szebbnél szebb gólokat szerzett a csapat és végül magabiztos győzelmet sikerült aratni! Fantasztikus mérkőzésen mindenkinek jár a maximális dicséret!”

– Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. –
hirdetés