Bravó, bravó, bravó! – Előnyben a debreceni lányok

A rájátszás első, váci meccsét megnyerte a Loki, így egy lépésre vannak a döntőtől.

Az idény legjobb játékával rukkolt elő a DVSC-Korvex a Vác ellen a női kézilabda bajnokság Arany Ászok rájátszás elődöntőjének első mérkőzésén, s ennek meg is lett az eredménye: a Loki bravúros, négygólos győzelmet aratott az esélyesebbnek tartott Vác otthonában.

Juhász Gabriella nyitotta meg a gólok sorát, ám a hazaiak gyorsan átvették a vezetést, de ez sem tartott sokáig, mert a folytatásban a Lokomotív diktálta a tempót. Hornyák Dóráék kőkeményen védekeztek, Triffa Ágnes válogatott formában védett, ráadásul Herr kapuja előtt is okosan és eredményesen játszottak a debreceniek. Az első játékrészben a hajdúságiak egyszerűen nem hagyták kibontakozni az amúgy parádés támadójátékáról híres Tóth Tímeáékat, már négy góllal is vezettek, igaz a hajrában feltámadtajk a hazaiak, s így egy találát volt a különbség a szünetben (13–14).

A szünet után volt egy kisebb hullámvölgy a DVSC játékában – ekkor kiegyenlített a Vác –, de újítani tudtak a piros-fehérek, köszönhetően többek között a brillírozó Ivana Lovricnak. A Debrecen játékosai szinte egytől egyig nagyszerű produkcióval rukkoltak elő, mintha egymásra licitáltak volna a kiváló teljesítmény terén, így nem meglepő, hogy ezen a napon már nem engedték ki a sikert a kezükből Köstner Vilmos tanítványai, s 31–27-re nyertek.

A DVSC-Korvex így lépéselőnybe került a Váccal szemben, hiszen az elődöntő párviadala valamelyik gárda két győzelméig tart, s a következő derbit április 19-én, hétfőn a Hódosban rendezik.

Mesterszemmel

Németh András: – Gratulálok a Debrecennek, megérdemelten nyert. Nagyon sok összetevője van annak, hogy szép sorozatunkat ma nem tudtuk folytatni. Ezeket most nem kívánom részletezni.

Köstner Vilmos: – Ma léptünk egyet céljaink elérése felé, de még nem jutottunk a döntőbe. A neheze a visszavágón következik, ott, illetve előtte az edzéseken még nagyon sokat kell dolgoznunk a sikerért.

 

TÉNYEK

VÁCI NKSE–DVSC-KORVEX 27–31 (13–14)

Vác, 1000 néző. V: Bonifert, Oláh

VÁC: HERR – Baross 3, Temes 3, UHRAKOVÁ 6, TÓTH T. 10 (4), Farkas, Vaszari 4. Csere: Juhász (kapus), Klivinyi 1, Bagócsi, Borkowska. Edző: Németh András

DVSC: TRIFFA – CSÁKI 4, BULATH 4, LOVRIC 7, SZABÓ V. 4, Bogdanovics, Juhász G. 3. Csere: Kiss É. (kapus), HORNYÁK D. 2, Mörtel 4 (1), Bognár B. 2 (1), Kazai 1, Borbás. Edző: Köstner Vilmos

Kiállítások: 2, ill. 16 perc

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2

Az eredmény alakulása: 6. p.: 3–1. 12. p.: 5–7. 18. p.: 8–9. 27. p.: 9–13. 37. p.: 16–18. 45. p.: 22–22. 51. p.: 23–26. 57. p.: 24–28