Bővült az ország egyik legnagyobb óvodája Hajdúsámsonban, gimnáziumot is építenének mellé

Akt.:
Bővült az ország egyik legnagyobb óvodája Hajdúsámsonban, gimnáziumot is építenének mellé
© Fotó: Derencsényi István
Hajdúsámson – Ünnepélyesen felavatták a hajdúsámsoni Eszterlánc óvoda új épületszárnyát péntek délelőtt. A beruházásnak köszönhetően három új csoportszobát alakítottak ki, amelyek megfelelnek a kor minden követelményének.

Antal Szabolcs polgármester úgy fogalmazott, az intézmény az ország egyik legjobban és legkorszerűbben felszerelt óvodája, így a nevelők könnyebben átadhatják a gyerekeknek mindazt a tudást, ami az iskolakezdéshez kell. Több mint 110 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatásból valósították meg a hajdúsámsoni Eszterlánc Óvoda fejlesztését. Az új épületszárny átadásán jelen volt Antal Szabolcs polgármester, valamint Tasó László országgyűlési képviselő, államtitkár is.

Folytatás várható

– A legutóbbi, 2008-as felújítás óta a városvezetés egyszer már pályázott az óvoda korszerűsítésére, de akkor nem jártak sikerrel. A mostani vezetésnek viszont ez volt az első olyan pályázata, ami eredményt hozott. 2014-ben már belátták, hogy az intézmények szüksége van az újabb helyekre – fogalmazta meg Antal Szabolcs polgármester, majd hozzátette, hogy jelenleg Hajdúsámsonban működik az ország egyik legnagyobb óvodája a maga 500 férőhelyével és 20 csoportszobájával. Ez a szám bővült most 75 férőhellyel, valamint három új szobával, illetve az ezekhez tartozó saját, részben fedett udvarokkal.

– A fejlesztések itt nem állnak meg, ugyanis új gimnáziumot tervezünk építeni az óvodával szemben lévő telekre, így a diákok az általános iskola után itt is tovább­ta­nulhatnak egy szakképesítést is adó intézményben – jelentette be a polgármester.

1-15
Fotó: Derencsényi István

Tasó László országgyűlési képviselő elmondta, örül annak, hogy a város ilyen gyors ütemben fejlődik, ami az okos és jól megtervezett fejlesztéseknek köszönhető. – Az új beruházásokkal képesek helyben tartani a fiatalokat, mivel olyan feltételek vannak kialakulóban, amelyek nyugodt és kényelmes életet biztosítanak a lakosoknak. A köszöntők után az óvodások léptek fel egy műsorral, majd birtokba vehették az új termeket.

HBN–BR