Bővült a Szeretetotthon

Csilla bárónő szeretetotthona
Csilla bárónő szeretetotthona
A most átadott helyiségek több helyet biztosítanak, így új gondozotti csoport kialakítására adtak módot a Csilla Bárónő Szeretetotthonban.

A Szeretet Alapítvány által működtetett intézményből a Rácz Ádám utcai ingatlan tulajdonosa, a városi önkormányzat előzetesen kivont bizonyos más funkciókat (elköltözött a Területi Gondozószolgálat), de ettől függetlenül is többféle fejlesztést-korszerűsítést könyvelhettek el az elmúlt időszakban a szociális intézmény lakói és vezetői: megújult az elektromos hálózat, a nyílászárók. Történt mindez pályázaton elnyert források révén.

Immár férőhelybővítésre is lehetőség nyílt, miután az otthon megkapta az épület földszintjének felét – tájékoztatta lapunkat Tóthné Molnár Katalin igazgató -, ami ugyan teljeskörű engedélyezést vont maga után, de ennek lezárultával csütörtökön átadhatták az új részt, ahol 184 négyzetméteren csoportszobákat, fogadóhelyiséget, öltözőt, foglalkoztató helyiséget alakíhattak ki. Ezzel egy további csoportot is indíthatott az intézmény, az eddig 34 fős létszámot 44-re növelve. Az új csoportba felnőtt, középsúlyos értelmi fogyatékosokat fogadhatnak.