Bővülést remél a „Tündérkör” jövőre

Balról jobbra: Kecskés Richárd (kuratóriumi tag), Kecskésné Füredi Andrea (önkéntes), Fodor István (a gyermekotthon igazgatója) és Gyöngyösi Péter (a Tündérkör Alapítvány elnöke)
Balról jobbra: Kecskés Richárd (kuratóriumi tag), Kecskésné Füredi Andrea (önkéntes), Fodor István (a gyermekotthon igazgatója) és Gyöngyösi Péter (a Tündérkör Alapítvány elnöke) - © Fotó: Magánarchívum
Berettyóújfalu – Élményekkel kerekítenék a család nélkül felnövők életét.

Százhat, a Berettyóújfalui Arany János Gyermekotthonban nevelkedő nehéz sorsú fiatalt ajándékozott meg meleg téli holmikkal, édességekkel, játékokkal a Tündérkör Alapítvány szerdán. – A kiválasztott intézmény évek óta látókörünkben van, mivel a szervezet tagjai több alkalommal részt vettek az intézet által szervezett labdarúgó tornákon és kulturális rendezvényeken. Példaértékűnek tartjuk és kitörési pontnak látjuk, hogy berettyóújfalui intézmény számos lakója kiemelkedő eredményeket ér el a sportban, a leány focisták a megyei bajnokság élén állnak, országos szinten is elismertek – nyilatkozta az alapítvány elnöke, Gyöngyösi Péter.

Elmondta: a szervezetet négy vállalkozó alapította idén, összefogásuk nyomán élményekkel szeretnék kerekebbé tenni olyan megyénkbeli ifjak életét, akiknek egy szociális intézmény jelenti az otthonát, más mélyszegénységben élő társaik, valamint gondozók pedig a családját. – Saját és a néhány támogató szervezetünk forrásaiból adományoztunk idén, remélem egyre bővül majd utóbbiak köre, a jövő évben már pályázunk is – tette hozzá. A tagok és a tíz önkéntes az intézményből kikerülő fiatalokat is igyekszik kézen fogni, drog- és alkoholprevenciós előadásokkal, beszélgetésekkel erősíteni őket.

HBN–HABE