Bottal rabolt a fülöpi fiú

Akt.:
Rablás Fülöpön
Rablás Fülöpön - © Fotó: police.hu
Fülöp – A Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei elfogták a 18 éves gyanúsítottat.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrs rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 18 éves fülöpi lakossal szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy nő 2015. május 13-án 20 óra 17 perckor bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy a sógorát Fülöp külterületén egy ismeretlen fiú bántalmazta, aki azt követően elmenekült.

A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek, amelyet követően megállapították, hogy a földúton kerékpárral haladt az 55 éves sértett, akit biciklivel követni kezdett egy ismeretlen fiú és megpróbálta kivenni a férfi farzsebéből a pénztárcáját. A sértett ezt észrevette, és rácsapott a fiú kezére.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A megalapozott gyanú szerint a fiú a pénztárcát mindenképpen meg akarta szerezni, ezért megrúgta a sértettet, aki a földre esett, majd gyalog akart tovább menni, azonban a támadó őt többször megrúgta és ellökte. Az 55 éves férfi próbált védekezni, ezért felvett egy botot a földről. Ezt látva a rabló is magához vett egy botot, amivel a sértett fejét megütötte, kivette a zsebéből a pénztárcát, és a helyszínről elfutott.

A Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei a kapott személyleírás alapján azonosították, és felkutatták a 18 éves fülöpi lakost, akit tartózkodási helyén elfogtak és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a Vámospércsi Rendőrőrsre előállítottak. A nyomozók M. Richárdot gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
hirdetés