Botrányos vége lett a szoboszlói kampánynak

Akt.:
Időközi önkormányzati képviselő választást tartottak múlt vasárnap Hajdúszoboszlón
Időközi önkormányzati képviselő választást tartottak múlt vasárnap Hajdúszoboszlón - © Fotó: Matey István
Hajdúszoboszló – A Fidesz által támadott Buzási László lapját jelölték meg a szórólap kiadójaként.

Rendőrségi feljelentésekkel ért véget a választási kampány Hajdúszoboszlón.

A 6-os számú egyéni választókerületben vasárnap tartottak időközi önkormányzati választást, amelyen alacsony részvétel mellett aratott győzelmet Németi Attila Sándor, a polgármestert is adó Összefogás Hajdúszoboszlóért és Jövőért Egyesület képviselő-jelöltje, amely megőrizte ezzel a testületben a magabiztos többségét.

A botrány péntek reggel csúcsosodott ki: egy interjú jelent meg a postaládákban a lemondott képviselővel, Kállai Istvánnal (Összefogás). Ebben egyebek mellett a lemondás okairól „nyilatkozott”, többek között arról „beszélt”, hogy miként kaphatnak egyes vállalkozók önkormányzati megbízásokat, illetve hogy a polgármester helyett valójában egy másik önkormányzati képviselő irányítja a várost. A lemondott képviselő viszont a közösségi oldalán cáfolta, hogy az interjú vele készült volna, s kérte, annak valóságtartalmát ennek figyelembevételével kezeljék.

Kiadóként a Szoboszlói Színest, Buzási László – a helyi televízió megbízott főszerkesztője – jelenleg szünetelő internetes újságját jelölték meg. Érdeklődésünkre azt mondta, rengeteg hívást kapott péntek reggel, s mindenkinek ugyanazt tudta mondani: a lapnak nincs köze a kiadványhoz, ezért feljelentést tett a rendőrségen. Így tett a választás győztese is. Németi Attila Sándorról az áll a kiadványban, hogy vendégfogással is foglalkozott. Ezt erre irányuló kérdésünkre cáfolta, hangsúlyozta, arra se ideje, se energiája. – A győzelmet az Összefogás nevének tudom be, mivel látványos dolgok történtek a városban – fejtette ki. Úgy véli, a ciklusból hátralévő négy év elég lesz a programja megvalósítására: többek között azt szeretné, ha az útépítések folytatódnának, illetve a Rákóczi utcai játszótérre térfigyelő kamerák kerülnének. Felvetésünkre, hogy kevesen mentek el választani, s a szavazásra jogosultak tíz százalékának voksai elegendőek voltak a győzelemhez, úgy reagált, a rossz idő, illetve a kampány botrányos vége sokakat otthon tarthatott.

Mint arról beszámoltunk, Németi Attila Sándorra 219-en, Görög Csaba Fidesz által támogatott független jelöltre 168-an, Guglenko Márk Dávidra (szintén független) 151-en szavaztak. Tóth Attila (Jobbik) 85, míg Márton Zoltán Imre (Magyar Munkáspárt) 13 szavazatot kapott.

HBN–SZZSL
hirdetés