Botrányba fulladt a berettyóújfalui focimeccs

Akt.:
Az újfaluiaktól két játékost is kiállítottak a hétvégén
Az újfaluiaktól két játékost is kiállítottak a hétvégén - © Illusztráció: Matey István, archív
Berettyóújfalu – A szakvezetők szerint a sípmesternek nem kellett volna „berekesztenie” a mérkőzést.

Nem a megszokott módon zárult a Szertár Sportbolt megye I-ben szombaton megrendezett Berettyóújfalu–Monostorpályi derbi, hiszen a játékvezető, Mészáros Csaba a 87. percben félbeszakította az összecsapást.

Jogos kiállítások

– Két incidens is történt a találkozó folyamán – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak a vendégek trénere, Kaszás János. – Előbb a pályán alakult ki tumultus, körülbelül tíz percig szünetelt a játék. Az egyik berettyóújfalui lekönyökölte a játékosomat, aki ezt követően meglökte az ellenfelét, végül egy másik hazai labdarúgó is belekeveredett a csetepatéba. Mindhárman piros lapot kaptak, úgy gondolom, igazságos ítélet született. Szerencsére az edzőkollégával és a bíróval sikerült lenyugtatnunk a kedélyeket. Nem volt benne a meccsben ez a sajnálatos esemény, nem éreztem feszültséget.

A hajrában a lelátón tört ki balhé, igazából távol voltam az eseményektől, nem láttam pontosan, mi történt. A klubvezetőnket azzal vádolták, hogy valakit megütött, a rendőrök el is vitték, de vallomást már nem kellett tenni, mivel visszavonták a feljelentést. 3–1-re vezettünk, amikor a spori félbeszakította az ütközetet.

Szerintem rossz döntést hozott, mivel le kellett volna fújnia az összecsapást. Szerdán a Fegyelmi Bizottság megtárgyalja az esetet. Egyébként bravúros győzelmet arattunk, többet birtokoltuk a labdát, rengeteg helyzetet sikerült kialakítanunk. Már az első félidőben eldönthettük volna a három pont sorsát – hangsúlyozta a vezetőedző, akinek csapata az utolsó fordulóban a Derecskét látja vendégül. Az esélyekkel kapcsolatban Kaszás János elárulta, jó passz­ban van a táblázat 14. pozícióját birtokló Monostorpályi, így nem lenne meglepetés egy újabb diadal.

Példátlan közjáték

Lapunk természetesen a berettyóújfaluiak mesterét, Szitkó Róbertet is megkereste a hétvégi balhé kapcsán. A szakvezető elmondta, karrierje során ilyen eseményt még nem látott. Hozzátette, volt már olyan, amikor egy-egy futballista elvesztette a fejét, de ehhez hasonló tömegjelenetet még nem tapasztalt. Szitkó osztotta kollégája véleményét, miszerint Mészáros Csabának nem kellett volna véget vetnie a bajnokinak. A dobogó legalsó fokáról álmodozó Újfalu a Hajdúszoboszló otthonában lép pályára a pontvadászat záró játéknapján. Az edző úgy véli, rendkívül nehéz dolguk lesz a fürdővárosban, a két kiállított ember pótlása szép feladat lesz, nagyon hiányozni fognak a csapatból.

HBN–BÁ