Botrány a premier előtt

Botrány a premier előtt
Az “Üvegtigris 2” bárki számára hozzáférhető és ingyen letölthető az internetről. A filmet csak január 19-én mutatják be a mozikban, de a kalózmásolata már napok óta kering a világhálón.

Az Üvegtigris film – most már filmek – rajongói előtt jól ismert a dátum: január 19-e. Ekkor mutatják be ugyanis a mozikban a film második részét. A napokban azonban megtörtént minden filmforgalmazó rémálma: bemutató előtt felkerült a film az internetre, ahonnan letölthető. A „tigris” internetes fórumát olvasva azonban kiderül, hogy ez nem a mozi változat, csupán úgynevezett munkakópia.

Kovács Gábor, a film producere szerint január első napjaiban kerülhetett ki a film egy – ahogy ő minősítette – silány változata az internetre. Ebből hiányzik az első 20 perc, a zene és a film végi hangok. A filmalkotói természetesen feljelentést tettek a rendőrségen, de az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány is nyomoz az ügyben.

de az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány is nyomoz az ügyben.

 Jó a rosszban

Jó a rosszban, hogy a filmnek már most nagy sikere van, hiszen pár nappal ezelőtt 28 ezren próbálták letölteni az Üvegtigris 2-t a netről – mondta a producer. – Persze csak keveseknek sikerült, de akik látták a filmet azt mondják nagyon jó, annak ellenére, hogy a kikerült változat szinte élvezhetetlen. A rajongók azonban a „tigris” internetes fórumán is arról biztosítanak minket, hogy nem rontják el filmélményüket a munkakópiával.

Kovács Gábor szerint a filmalkotóinak szűk, belső köréből kerülhetett ki a film a világhálóra, de ahogy a producer fogalmazott: „Már szorul a hurok.”

Egy vélemény a fórum hozzászólóitól: „A netre kikerült muster nem egyenlő a filmmel, így nem lehet végleges anyagról beszélni. Ha igénytelen vagy, beéred ennyivel, ha nem, elmész, és megnézed moziban.”

NSZR