Botond buzogánya

Egy héttel korábban talán senkit nem lepett volna meg Bakó Botond és edzőtársa, Medgyessy Sándor felállítása a DVSC-Korvex kispadjáról. Égerházi Péter jegyzete.

A csapat csúnya vereségbe szaladt bele Podgoricában, s a Magyar Kupában a Dunaújvárostól elszenvedett vereséggel együtt ez már edzőbuktatónak számíthat.

Utóbbit már nem lehetett kijavítani, de a nemzetközi kupában vasárnap majdnem sikerült, hiszen egy gólon múlt a továbbjutás, a lányok a csapat régi hírnevéhez méltón küzdöttek.

Ezt hiányolták leginkább a szurkolók, akik újra reménykedni kezdtek, hogy a Loki a kínos fiaskók után visszazökkent a régi kerékvágásba. Ahogyan még annak idején elkezdődött, amikor a pálya szélén ezer fokos lángon égő ifjú mester elkezdett dolgozni Debrecenben. Egy még korábbi kollégájára, Bíró Imrére emlékeztetett, csakhogy Bincit mindvégig imádták a játékosok, míg Botondról azt lehetett hallani a zuhanyhíradóban, hogy nem tartozik a kedvenceik közé, s ez a viszony – ha hinni lehet a pletykáknak – egyre csak romlott. Márpedig amit nem lehet megjavítani, attól megválunk – így tett a csapat többségi tulajdonosa is.

Botond korábban súlyos buzogánya (a Békés férfi csapatával erőnfelül teljesített) Debrecenben nem tudta áttörni a siker kapuját, és újra már nem próbálkozhat.

Meghalt a király, éljen a király, jöhet Vilmos a Köstner. A kispadon már csak ilyen a dialektika, hiszen az EHF-kupa kétszeri megnyerése után egyszer neki is fel kellett állnia a debreceni kispadról. Reméljük mostani uralkodása újabb dicső korszakot hoz a klub életében, és nem lesz dicstelen a vég sem.

  Égerházi Péter

peter.egerhazi@inform.hu

  • Bakó Botond és a bíró párharca képekben
  • Köstner Vilmos az új edző
  • Bakó: „Még többet, még keményebben”
  • A KEK-győzelem az alaphelyzeten nem változtatott
  • Edzőváltás a debreceni kézis lányoknál!
  •