Böszörménybe költözik a traubis pezsgés

Böszörménybe költözik a traubis pezsgés
© Fotó: Magánarchívum
Hajdúböszörmény – Az immár negyedik alkalommal megrendezendő Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság harmadik fordulóját tartották meg hétvégén a Kerekestelepi Fürdő és Lyra Beach Kempingben. Szombaton még napsütésben, vasárnap viszont inkább esőben játszhattak a versenyzők.

A hölgyeknél ezúttal már három páros érkezett Romániából. Közülük a legszebb eddigi eredményekkel Mudaci Bianca és Manghiuc Alexandra büszkélkedhetnek, akik más-más párral ugyan, de román junior bajnoki harmadik helyezettek voltak. Ezúttal együtt indultak és magabiztosan utasították maguk mögé a mezőnyt. A második helyen a Dr. Jeneiné Molnár Enikő, Rejtőné dr. Papp Gréta páros végzett, míg a harmadik helyet Kovács Katalin és Puskás Fanni szerezték meg.

Az összetett versenyben Dr. Jeneiné Molnár Enikő és Rejtőné dr. Papp Gréta állnak az élen 8-8 ponttal. Bacsó Bettinának és Bancsi Juditnak 7-7, míg Sebestyén Mártának és Sitkey Mariannak 6-6 pontja van.

A férfiaknál már az egyik csoportban körbeverés volt, majd a keresztjátékok és a helyosztók is szoros, izgalmas mérkőzéseket hoztak. Végül a győzelmet a Berkes Zoltán – Kun László páros szerezte meg. Az ezüstérmeket Hunyadvári Ottó és Puskás Gergely, az ezüstérmeket pedig Bakos Zsolt és Daróczi Antal vehették át.


tr2

Fotó: Magánarchívum


A férfi bajnokság eddigi érdekessége, hogy Berkes Zoltán mindhárom fordulót megnyerte, ráadásul mindig másik játékostárssal. Ezúttal a párja az a Kun László volt, aki már a nyolcvanas években kiváló feladásokat és ötletes játékot produkált és azóta is a pályán van. Az összesített pontversenyt természetesen Berkes Zoltán vezeti 19 ponttal. Második Hunyadvári Ottó 13 ponttal, míg a harmadik helyen holtversenyben áll Bakos Zsolt és Daróczi Antal 10-10 ponttal.

A vegyes párosoknál a most először együtt játszó Kovács Katalin és Molnár Tamás szerezték meg a győzelmet, megelőzve a Keczeli Zsanett – Ujlaky Gergő és a Kovács-Miskolczi Noémi – Szombathy András párosokat.


tr3

Fotó: Magánarchívum


A bajnokság negyedik fordulójára 2016. június 18-án és 19-én Hajdúböszörményben tartják meg.

– Szombathy András –