Helyi közélet

2012.12.15. 12:56

Először landolt Debrecenben a Wizz Air eindhoveni járata

Debrecen, 2012. december 15., szombat (MTI) - Első alkalommal landolt a debreceni repülőtér kifutóján a Wizz Air légitársaságnak a hollandiai Eindhovenből érkezett járata szombat délelőtt; a londoni mellett ez a légitársaság második menetrend szerinti járata Debrecen és egy nyugat-európai nagyváros között - közölte Herdon István, a repülőteret működtető Xanga cégcsoport tulajdonos-igazgatója az MTI-vel.

Debrecen, 2012. december 15., szombat (MTI) - Első alkalommal landolt a debreceni repülőtér kifutóján a Wizz Air légitársaságnak a hollandiai Eindhovenből érkezett járata szombat délelőtt; a londoni mellett ez a légitársaság második menetrend szerinti járata Debrecen és egy nyugat-európai nagyváros között - közölte Herdon István, a repülőteret működtető Xanga cégcsoport tulajdonos-igazgatója az MTI-vel.Az első járat 160 utassal a fedélzetén érkezett Debrecenbe, ahonnan 66 utassal indult vissza Eindhovenbe. A járat heti két alkalommal, szombaton és kedden fordul meg Debrecen és a hollandiai város között - tette hozzá.

Herdon István elmondta azt is, hogy vasárnap újabb menetrend szerinti járattal bővül a debreceni légi forgalom: megérkezik a cívis városba a Wizz Air Milánó-Debrecen közötti gépe, amely ezentúl ugyancsak heti két alkalommal közlekedik az olasz város és Debrecen között.

A London-Luton repülőtérre továbbra is hetente háromszor, márciustól pedig ötször közlekedik majd repülőjárat Debrecenből - ismertette Herdon István.

Papp László (Fidesz), Debrecen alpolgármestere az első eindhoveni járat érkezése kapcsán az MTI-nek elmondta: az új menetrend szerinti járattal tovább erősödik a debreceni repülőtér regionális pozíciója, beleértve Kelet-Magyarország mellett a hátáron túli térségeket is.

A város az elmúlt években mindent megtett, s a jövőben is mindent megtesz, hogy a személy- és áruforgalom tekintetében is erősödjön Debrecen gazdasági és közlekedési szerepe - jegyezte meg az alpogármester.

Papp László elmondta: a kormány kiemelt gazdaságfejlesztési projektként kezeli a debreceni repülőtér logisztikai és cargo-fejlesztését, s uniós forrásból 50 százalékos intenzitással, 1 milliárd 350 millió forint vissza nem térítendő összeggel támogatja a légikikötőt.

A debreceni a térség egyetlen repülőtere, amely közvetlen vasúti összeköttetéssel is rendelkezik - tette hozzá Papp László.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában