Bosszút állt a börtönévekért a debreceni hajléktalan

A kép illusztráció
A kép illusztráció - © Fotó: Pixabay
Debrecen – A férfi többször is megszúrta volt élettársát és annak édesanyját egy elhagyatott debreceni házban. Mindkét sértett életét a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ügyben.

A vád szerint a vádlott és a fiatalabb sértett nő hosszú éveken keresztül, megszakításokkal, élettársi kapcsolatban éltek. Mindketten rendszeresen italozó életmódot folytattak, a vádlott a sértettet többször bántalmazta, amely miatt elítélték. Szabadulása után, 2016 őszén, azonnal felvette a kapcsolatot a volt élettársával, azonban a sértett rokonai nem tűrték el a vádlott viselkedését, emiatt ő és az asszony hajléktalanként élt Debrecenben, majd csatlakozott hozzájuk a sértett anyja is. 2017 februárjában mindhárman egy debreceni lakatlan, önkényesen elfoglalt házban éltek, és továbbra is italoztak.

A vádlott és a két sértett 2017. február 23-án, az esti órákban, a vasútállomás környékén egy kocsmában szórakoztak és italoztak. A vádlott és a sértettetek 23 óra körüli időben érkeztek vissza a szálláshelyre, ahol valamennyien lefekvéshez készülődtek. Ekkor veszekedés támadt a vádlott és volt élettársa között, ezért a vádlott ideges lett, és a közelében tartózkodó, az ágyon ülő idősebb sértettet egyszer állon rúgta. Ezután elővette a nála lévő kést, és szó nélkül rátámadt volt élettársára, akit testszerte többször megszúrt a mellkasán, a nyakán és a hátán. A vádlott ezután az idősebb sértett felé fordult, és őt is többször megszúrta a felsőtestén.

A vád szerint a vádlott a támadás után kiugrott az ablakon, elment a házból, azonban rövid idő múlva oda visszatért. Látta, hogy még él a két sértett, ezért ismételten rájuk támadt, és többször megszúrta mindkettőjüket a felsőtestükön. A vádlott az újabb bántalmazás után ismételten elment a házból, azonban rövid időn belül elfogták.

A sértetteknek a mellkason, a háton és a nyakon szúrt sérülései keletkeztek, a fiatalabb sértett emellett sorozat bordatörést és állkapocstörést is szenvedett, mely sérülések nyolc napon túl gyógyulóak voltak.

Mindkét sértett életét a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg.

A vádlott többszörös szúrásai nyomán számot vetett azzal, hogy a sértettek halálát okozhatja.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, visszaeső vádlott ellen különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken – olvasható az ügyészség honlapján. A vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a törvényszék az elkövetés eszközét kobozza el.