Borulásos baleset az M35-ösön, viharos szél Debrecenben – Így telt a hajdú-bihari tűzoltók hétvégéje

Borulásos baleset az M35-ösön, viharos szél Debrecenben – Így telt a hajdú-bihari tűzoltók hétvégéje
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – A szeles időjárás miatt a hétvégén lehasadt faágakat távolítottak el a tűzoltók, de sok más mellett vasárnap délután két személygépkocsi karamboljánál is be kellett avatkozniuk.

Egy kistestű kutya esett vízelvezető árokba pénteken reggel a nyíradonyi Ady Endre utcában. A helyi tűzoltók siettek a segítségére, akiknek sikerült épségben kihúzni a megrémült állatot az árokból. A bajba került kiskutya a beavatkozás után kiugrott a segítő szándékú tűzoltó kezéből, majd elszaladt.

Pénteken délelőtt három debreceni helyszínre kellett ajtónyitás miatt vonulni a helyi tűzoltóknak. A tócóskerti nyolcadik emeleti lakás erkélyére emelőkosár segítségében jutottak fel a tűzoltók, ahol egy személyt találtak. A mentők az idős embert kórházba szállították. Később, még délelőtt a Blaháné utcában egy négyemeletes társasház első emeleti lakásába kihúzós létrán keresztül jutottak be a helyi tűzoltók. Az ott lévő embert a mentők kórházba szállították.

A szeles időjárás miatt pénteken Debrecenben, a Bartók Béla utcában egy tizenöt méteres fa egyik ága lehasadt, amelyet a debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolítottak el.

k44

Fotó: katasztrófavédelem

Létavértes közelében a közút melletti fűzfának egy nyolc méter magas ága hasadt meg, az úttestre dőlt, így félpályás útzárat képezett. A létavértesi önkormányzati tűzoltók kézi erővel és motoros láncfűrésszel eltávolították a faágat az útról.

Viharos volt az időjárás szombaton is, emiatt két helyre riasztották a tűzoltókat, ahol a szél megbontotta a tetőszerkezetet. Cserepeket kellett visszarakni dugólétra és kéziszerszám segítségével a debreceni hivatásos tűzoltóknak.

Gaz, avar égett szombaton délután Hajdúhadházon, a Keskeny utcában. A hajdúböszörményi tűzoltók egy vízsugárral eloltották a körülbelül öt négyzetméteres területet.

A Polgárt és Hajdúnánást összekötő úton szombaton késő délután egy nyolc négyzetméteres fa dőlt az útra, amelyet a hajdúnánási tűzoltók kéziszerszámokkal és láncfűrésszel eltávolítottak.

Szombaton este az M35 autópályán, a tizenkilencedik kilométerszelvénynél személygépkocsi üközött szalagkorlátnak. A hajdúböszörményi tűzoltók kis mennyiségű üzemanyag, motorolaj és hűtővíz keverék eltávolításában segédkeztek. Az felborult autót visszafordították, majd áramtalanították a gépjárműt. A mentők az autó vezetőjét kórházba szállították. Nagyobb anyagi kár keletkezett.

Két személygépkocsi ütközött össze Nyírmihálydiban, a Petőfi Sándor utcában vasárnap késő délután. A személygépjárművek vezetői ki tudtak szállni a járművekből, a szakolyi és nyíradonyi tűzoltók az autók áramtalanítására avatkoztak be. Az egyik személygépkocsit az árokból drótkötél segítségével kihúzták. Az ütközés következtében egy villanyoszlop is kidőlt. Az áramszolgáltató munkatársai hétfő reggelig dolgoztak a villanyoszlop visszaállításán. A mentők két embert kórházba szállítottak. Az anyagi kár jelentős.

Vasárnap délelőtt Debrecenben, a Kelence utcában tizenöt méteres akácfa több ága meghasadt, gyalogos- és gépjárműforgalmat veszélyeztetett. A helyi tűzoltók tolólétrán át motorfűrésszel távolították el a faágakat.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –