Börtönt ért az ökölcsapás

Akt.:
Debrecen – Nyílt koponyacsonttörést szenvedett az ütéstől az ittas állapotban lévő sértett.

Börtönbüntetés vár arra a férfira, aki ököllel vett elégtételt élettársa sértegetéséért egy másik férfin. Az elsőfokon eljárt Debreceni Törvényszék által S. Gyulára kirótt ítéletet ugyanis helybenhagyta szerdai határozatában a táblabíróság – tájékoztatott Berényiné Fórizs Ildikó, a Debreceni Ítélőtábla sajtószóvivője.

A vádlottat testi sértés bűntette miatt, mint különös visszaesőt sújtották 3 év 2 hónap börtönbüntetéssel, aki nem bocsátható feltételes szabadságra.

Véletlenen múlott

A tényállás szerint Hajdúszoboszlón 2010 júliusában az ittas állapotban lévő S. Gyula vádlott és élettársa beszélgetett egy ismerősükkel a kerékpárúton, amikor megérkezett a szintén ittas állapotban lévő K. Zoltán, a sértett. A férfi sértő kijelentéseket tett a vádlott élettársára, emiatt szóváltás alakult ki közöttük. A vádlott egy alkalommal, ököllel megütötte a kerékpárján ülő sértettet, aki elesett és fejét az útburkolatba verte. A sértett mozdulatlan maradt, próbálták magához téríteni, majd mentőt hívtak hozzá. A vádlott még a rendőrség kiérkezését megelőzően távozott a helyszínről. K. Zoltán nyílt koponyacsonttörést szenvedett és mindkét agyféltekéje zúzódott. A tényállás szerint tényleges életveszély nem alakult ki, azonban annak elmaradása csupán a véletlennek volt köszönhető – áll az Ítélőtábla közleményében.

HBN